Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι να κάνεις αν δε σε συμπαθεί η κουνιάδα σου
Τι να κάνεις αν δε σε συμπαθεί η κουνιάδα σου  thumbnail

ΣΟΦΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Τι να κάνεις αν δε σε συμπαθεί η κουνιάδα σου

Προβλήματα κουνιάδας  νύφης Πώς λύνονται; Από την αρχή της σχέσης μου με τον άντρα μου η αδερφη του δεν με είχε συμπαθήσει άλλα ήταν μικρή και δεν δίναμε σημασία. Έχουμε διαφορά 10 χρόνια. Μετά από 4 χρόνια είναι φοιτήτρια και μένει στο διπλανό διαμέρισμα από εμάς Θυμώνει να με βλέπει σε τρυφερές στιγμές με τον αδελφό τηςαντρα μου είναι κυκλοθυμική Είναι εμφανές σε όποιον μας βλέπει ότι με ζηλεύει Τους τελευταίους 3 μήνες προφασίστηκε ότι δεν μπορεί να μένει μονή της και θέλει να μένει μαζί μας έρχομαι σε προστριβές με τον άντρα μου που δεν την θέλω στο σπίτι μας και πλέον δεν μιλώ με τη κουνιάδα μου Μένει στη Θεια της με φιλές τις Οι γονείς της μένουν έκτος πόλεως Έχω μιλήσει στα πεθερικά μου και τους έχω αναφέρει την κατάσταση παραδεχτήκαν ότι με ζηλεύει η κόρη τους και ότι δεν είναι σωστό να μένει μαζί μας  υποσχεθήκαν να της μιλήσουν Δεν έχω δει να αλλάζει κάτιΤο τελευταίο καιρό τη παρακολούθα ψυχολόγος  χωρίς να βλέπω οποιαδήποτε διαφορά αντίθετα χειροτερεύει η κατάστασηΟ άντρας μου καταλάβει ότι παραλογίζεται η αδελφή του άλλα συνεχώς μου τη λέει ότι πρέπει να τη στηρίξω και να δεκτό να μένει λίγες μέρες την εβδομάδα μαζί μαςΑπελπιστικά  Τι να κάνω;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Είναι σημαντικό ότι έχετε καταλάβει το λόγο που δυστροπεί απέναντί σας η αδελφή του άντρα σας. Ίσως έχει και μια σημασία για τη συνέχεια της σχέσης σας μαζί της και την ισορροπία μέσα στην οικογένεια να δείτε τί ακριβώς ζηλεύει σε σας. Είναι κάτι που έχετε σαν άνθρωπος, σα γυναίκα, σα χαρακτήρας ή είναι ότι ζηλεύει τη σχέση σας; Οι άνθρωποι όταν ζηλεύουν συνήθως νιώθουν αδύναμοι και απειλημένοι. Μπορεί η κουνιάδα σας να σας θυμώνει με τη συμπεριφορά της, όμως αν καταλάβετε για ποιό λόγο νιώθει αυτή την αδυναμία, για την οποία αμύνεται με το να ζηλεύει, τότε θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ευκαιρία για επικοινωνία μαζί της: Να καταλάβετε εσείς αυτήν κι αυτή εσάς. Το ζητούμενο, κατά τη γνώμη μου, είναι να μην έρθετε σε ρήξη μεταξύ σας γιατί έτσι θα δημιουργηθεί μια σημαντική δυσκολία στον άντρα σας: Η γυναίκα του και η αδερφή του αποκλείουν η μία την άλλη. Σκεφτείτε τη μεγάλη εικόνα και προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε με βάση αυτήν. Αν ήσαστε στην ίδια δουλειά, την οποία αγαπούσατε εξίσου και θέλατε να την κρατήσετε δε θα συνεργαζόσασταν με κάποιο τρόπο; Μη σκέφτεστε ότι πρέπει να συμπαθήσετε η μία την άλλη. Αυτή η σκέψη αγχώνει και εκβιάζει το συναίσθημα. Δεν είναι τόσο εύκολο να ελέγχει κανείς το συναίσθημα. Μπορείτε όμως να συνεργαστείτε κάπως για χάρη ενός σκοπού.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X