Αρχική / Teens / 5 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για τα σπυράκια
5 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για τα σπυράκια  thumbnail

5 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για τα σπυράκια

Σε ακολουθούν ίσως εδώ και πολλά χρόνια και δεν μπορείς εύκολα να τα αποχωριστείς. Βγαίνουν πάντα τη χειρότερη στιγμή, όπως όταν θα δεις το αγόρι που σου αρέσει ή λίγο πριν το πάρτι που θέλεις πάρα πολύ να πας. Ακόμα κι αν κάνεις συστηματικά καθαρισμό πάντα επιστρέφουν στο τόπο του… εγκλήματος. Είσαι σίγουρη όμως ότι ξέρεις τα πάντα για αυτά; Ξέρεις για παράδειγμα πώς διαμορφώνονται και από τι αποτελούνται; Ναι είναι όσο αηδιαστικά νομίζεις, αλλά αν μάθεις παρακάτω και τη σύστασή τους, θα καταλάβεις καλύτερα πώς να τα αντιμετωπίσεις. 


1. Τα μαύρα στίγματα δεν είναι βρωμιά 


Μπορεί να είναι σκουρόχρωμα, όμως δεν είναι βρωμιά παγιδευμένη μέσα στους πόρους σου. Στην πραγματικότητα είναι οξειδωμένα έλαια μέσα σε δερματικά κύτταρα τα οποία μπορούν να υπάρχουν μέσα στους πόρους σου. Ναι ακούγεται καλύτερο το ξέρω! 


2. Αυτό το άσπρο πράγμα μέσα στα σπυράκια είνα πολλά περισσότερα απ' ότι νομίζεις


Σίγουρα κι έχεις σπάσει ένα τέτοιο σπυράκι και μετά βγήκε από μέσα μια αηδία! Αυτό το άσπρο πράγμα λοιπόν είναι κύτταρα του δέρματος, έλαια, σμήγμα, βακτήρια και φλεγμονώδη κύτταρα. Καθόλου αηδιαστικό ε; 


3. Όλα τα σπυράκια δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο. 


Δεν έχει σημασία αν είναι με πύον ή μαύρα στίγματα ή αυτές οι κύστες που μοιάζουν σαν να είναι κάτω από το δέρμα σου. Τα σπυράκια γεννιούνται όταν έλαια και νεκρά κύτταρα μπλοκάρουν τους πόρους σου και φυλακίζουν μέσα τους βακτήρια. Κατάλαβες τώρα γιατί είναι βασικός ο καθαρισμός; 


4. Οι κύστες είναι γεμάτες πρωτεϊνες. 


Πονάνε πολύ και φτιάχνονται από τον οργανισμό όπως ακριβώς τα σπυράκια. Όμως είναι σε κατώτερη στοιβάδα του δέρματός σου και περιέχουν πρωτεϊνη και κερατίνη. Η κερατίνη είναι αυτό το κίτρινο πράγμα. 


5. Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να σπάσεις ένα σπυράκι. 


Είμαι σίγουρη ότι δεν θα ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτή τη συμβουλή, εγώ το αναφέρω παρόλα αυτά. Είναι δελαστικό αλλά θα πρέπει να κρατηθείς για να μην το μολύνεις και το κάνεις χειρότερα. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μια ζεστή κομπρέσα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X