Τέλεια Κρέμα Καταλάνα!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 λίτρο γάλα</span><br /><span>1 λεμόνι</span><br /><span>1 κανέλα</span><br /><span>8 κρόκους</span><br /><span>45 γρ κορν φλάουρ</span><br /><span>200 γρ ζάχαρη</span><br /><br /></p>
<div class="separator"> </div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.</span><br /><br /><span>Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με την κανέλα και τη φλούδα από το μισό λεμόνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.</span><br /><br /><span>Παράλληλα, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν.</span><br /><br /></p>
<div class="separator"> </div>
<p><br /><span>Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα με το κόρν φλάουρ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες.</span><br /><br /><span>Σερβίρουμε τη κρέμα Καταλάνα σε φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.</span><br /><br /><span>Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε σε κάθε ένα μία κουταλιά της σούπας ζάχαρης και καίμε με ένα φλόγιστρο, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> αν δεν έχουμε φλόγιστρο την καραμελώνουμε κάτω από το καυτό grill του φούρνου.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα