Αρχική / Για το παιδί / Όλο και λιγότερο γυμνάζονται τα παιδιά
Όλο και λιγότερο γυμνάζονται τα παιδιά thumbnail

Όλο και λιγότερο γυμνάζονται τα παιδιά

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στη γυμναστική, κάτι που προκαλεί ανησυχίες τόσο στους επιστήμονες, όσο και στους γονείς.


Ειδικότερα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, ο αριθμός των παιδιών που ασκούνται μια ώρα ημερησίων έχει κατά 40% στις ηλικίες μεταξύ των 5 έως 12 ετών. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι τα παιδιά στην τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου που εκτελούν τα συνιστώμενα 60 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης αγγίζει μόνο το 17%.


Μάλιστα το στοιχείο αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, εάν σκεφτεί κανείς ότι στην Αγγλία, όπου διεξήχθη η έρευνα, το 1/3 των παιδιών που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο είναι υπέρβαρα.


Εκτός από τα σωματικά οφέλη η έρευνα συνδέει τη σωματική δραστηριότητα με τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών. Χαρακτηριστικά, στην έρευνα που συμμετείχαν 1.000 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, οι γονείς τους αναγνώρισαν ότι η ενεργητικότητα τα έκανε να αισθάνονται πιο ευτυχισμένα (79%), πιο σίγουρα (72%) και πιο κοινωνικά (74%).


Μια από τις διαπιστώσεις της έρευνας, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η γενική ευτυχία που αισθάνονται τα παιδιά μειώνεται όσο μεγαλώνουν. Για παράδειγμα, το 64% των παιδιών ηλικίας 5-6 ετών δήλωσαν ότι αισθάνονται πάντα ικανοποιημένα σε σχέση με το 48% των παιδιών στην ηλικία των 11.


Με πληροφορίες από BBC


Διαβάστε ακόμα:


Από ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να ξεκινούν ένα σπορ;


 X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X