Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι είναι τα ρομπότ του σεξ και πόσο αθώα είναι;
Τι είναι τα ρομπότ του σεξ και πόσο αθώα είναι; thumbnail

Τι είναι τα ρομπότ του σεξ και πόσο αθώα είναι;

Οι σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ είναι κάτι που δεν αφορά το μακρινό μέλλον, προέβλεψε ένας ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης, o David Levy, σε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στα διαδραστικά σεξουαλικά παιγνίδια και στις σχέσεις με ανθρωποειδή στο Λονδίνο.


Ενώ μέχρι στιγμής οι σεξουαλικής φύσεως σχέσεις με ρομπότ αποτελούν μόνο σενάριο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας, εντούτοις τα ανθρωποειδή θα μπορούσαν σύντομα να αποτελούν αντικείμενο ηδονής από τους ανθρώπους.


Βοηθούν ή όχι;


Τα ρομπότ του σεξ όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα, όπως ο βιασμός και παιδεραστία, αλλά οι ερευνητές τονίζουν ότι θα μπορούσαν στην πραγματικότητα «να ενισχύσουν τις παράνομες σεξουαλικές πρακτικές», όπως προκύπτει από εκτεταμένη έρευνα για το μέλλον των μηχανών στις σχέσεις.


Η έρευνα τιτλοφορείται «Our Sexual Future With Robots (Το σεξουαλικό μας μέλλον με ρομπότ)», εκπονήθηκε από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, Responsible Robotics, και εξετάζει την επίδραση που θα μπορούσαν να έχουν οι μηχανές στην κοινωνία.


Τμήμα της έρευνας καταπιάνεται με την άποψη ορισμένων φωνών, οι οποίες αναφέρουν ότι τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσα να βοηθήσουν στην πρόληψη των εγκλημάτων σεξ. Μάλιστα, η έρευνα αναφέρεται και στην περίπτωση της Trottla, μιας εταιρείας κουκλών παιδικού φύλου, ο ιδρυτής της οποίας, Shin Takagi, διατείνεται ότι οι κούκλες αυτές θα μπορούσαν να αποτρέψουν την παιδική κακοποίηση. Οι συντάκτες της έκθεσης, εντούτοις, αμφισβητούν το εάν όντως το ζήτημα της παιδεραστίας και του βιασμού θα μπορούσε να λυθεί με τόσο εύκολο τρόπο.


«Όταν εξετάζουμε το ερώτημα εάν τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη των σεξουαλικών εγκλημάτων, υπάρχει μεγάλη διαφωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα εξηγώντας τις δύο πλευρές του νομίσματος: από τη μια αυτοί που θεωρούν ότι τα ρομπότ θα «γοητεύσουν» όσους έχουν σεξουαλικές επιθυμίες που σχετίζονται με παιδιά, σε βαθμό που δεν θα κινηθούν βλαπτικά προς αυτά, από την άλλη αυτοί που θεωρούν ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν τις παράνομες σεξουαλικές πρακτικές.


Οίκοι ανοχής από ρομπότ του σεξ;


Στην έρευνα εξετάζεται επίσης ο αντίκτυπος που θα μπορούσαν να έχουν τα ρομπότ του σεξ στην πορνεία. «Δεν βρήκαμε ενδείξεις ότι τα ρομπότ θα σταματήσουν την πορνεία ή το sex trafficking στην έρευνά μας», εξηγούν στην έκθεση οι ερευνητές.


Στην έρευνα σημειώνεται ότι «πολλοί πελάτες εξακολουθούν να επιθυμούν την προσποίηση μιας σχέσης», καθώς πέραν του οργασμού θέλουν να νιώθουν ότι είναι σε ένα είδος πραγματικής σχέσης. Τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσαν να βοηθήσουν ορισμένους πελάτες σε οίκους ανοχής, αλλά η παθητικότητα του ρομπότ δεν απευθύνεται σε όλους.


Περί κοινωνικής απομόνωσης ο λόγος


Η έλευση των ρομπότ του σεξ προκαλεί, τέλος, προκλήσεις ως προς τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους και τη δημιουργία των σχέσεων.


Τα ρομπότ θα μπορούσα να είναι «ζωντανά» με βελτιωμένους κανόνες τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρες και ανθρώπινες φωνές, κάτι που θα ενθάρρυνε τη σχέση των ανθρώπων με αυτά. Κατ' αυτό τον τρόπο, ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα βρουν «καταφύγιο» στη σχέση με ένα ρομπότ.


«Τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσαν ή θα οδηγήσουν σε κοινωνική απομόνωση» σημειώνει η έρευνα καθώς τα μηχανήματα που μπορούσαν να δώσουν μια ψευδαίσθηση οικειότητας και ενσυναίσθησης.


Σ.Σ.


Διαβάστε ακόμα:


Τα ρομπότ του σεξ έρχονται, αλλά πρέπει να τεθούν όρια στη χρήση τους


Έρχεται η Roxxy – Το ρομπότ του σεξ


Τα ρομπότ του σεξ: Θα μοιάζουν με όποιον εσύ θες, θα κάνουν ό, τι θες (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X