Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι σημαίνει όταν κάποιος είναι πανσέξουαλ;
Τι σημαίνει όταν κάποιος είναι πανσέξουαλ; thumbnail

Τι σημαίνει όταν κάποιος είναι πανσέξουαλ;

Η "πανσεξουαλικότητα" (pansexual) είναι ένας σχετικά νέος όρος, που έγινε ευρέως γνωστός όταν η ποπ σταρ, Miley Cyrus, δήλωσε σε συνέντευξή της: "Δεν αισθάνομαι γκέι ή στρέιτ. Είμαι πανσέξουαλ". Κάπως έτσι, στο κάδρο των σεξουαλικών προσανατολισμών εκτός από την ομοφυλοφιλία, την ετεροφυλοφιλία και την αμφιφυλοφιλία προστίθεται αυτή της "αφυλοφιλίας" ή αλλιώς της "πανσεξουαλικότητας".


Αν και ο όρος δεν έχει ενταχθεί στην επιστημονική ορολογία, η "πανσεξουαλικότητα" είναι μια έννοια που χαρακτηρίζει τα άτομα, τα οποία διατίθενται να εμπλακούν σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. "Πάντα μισούσα τη λέξη bisexual, γιατί ακόμη και αυτό είναι περιοριστικό. Δεν σκέφτομαι καν κάποιον ως αγόρι ή κορίτσι", δήλωσε στη συνέντευξή της η Cyrus δίνοντας το πλαίσιο στο οποίο κινούνται σεξουαλικά οι πανσέξουαλ.


Αν και πανσέξουαλ και bisexual φαίνονται να έχουν κοινά στοιχεία, πρόκειται για δύο διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, καθώς ο δεύτερος έλκεται μόνο από άντρες και γυναίκες. Στον αντίποδα, ο πανσέξουαλ έχει σεξουαλική έλξη για ευρύτερης γκάμας, όπως είναι τα queer ή agender άτομα, καθώς επιλέγουν τον σύντροφό τους ανεξαρτήτως του φύλου τους.


Ενώ, λοιπόν, στο παρελθόν το σεξ συνοδευόταν από ταμπού, πλέον η αναζήτηση της σεξουαλικής απελευθέρωσης έδωσε ερεθίσματα για περαιτέρω σεξουαλικές τάσεις και συμπεριφορές. Βάσει αυτού, τα πανσέξουαλ άτομα θεωρούν άνευ σημασίας τόσο το κοινωνικό, όσο και το βιολογικό ρολόι, απορρίπτοντας το δυαδικό μοντέλο των φύλων, άρα και των συγκεκριμένων σεξουαλικών προσανατολισμών.


Σ.Σ.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X