Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πρώτη φορά σεξ: Φορούσαμε προφυλακτικό και τελείωσα μέσα της… Ποια είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης;
Πρώτη φορά σεξ: Φορούσαμε προφυλακτικό και τελείωσα μέσα της... Ποια είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης; thumbnail

Ο 17χρονος αναγνώστης του boro.gr, Μάρκος

Πρώτη φορά σεξ: Φορούσαμε προφυλακτικό και τελείωσα μέσα της… Ποια είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Γεια σας, είμαι 17 χρονών.


Ούτε εγώ ούτε η κοπέλα μου έχουμε ξανακάνει σεξ και κάναμε πρώτη φορά, όταν ήταν στις γόνιμες μέρες της με προφυλακτικό και τελείωσα μέσα της.


Η περίοδος της έχει καθυστέρηση μια μέρα και αναρωτιόμαστε μήπως έχει μείνει έγκυος. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα;


Στο ερώτημα απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου:


Η αποτελεσματικότητα του προφυλακτικού στην προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι της τάξης του 90%. Αν όμως δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία από τη χρήση του η αποτελεσματικότητα είναι μικρότερη.


Γι' αυτό το λόγο συνιστούμε την αποφυγή σεξουαλικής επαφής τη γόνιμη μέρα, όταν δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία. Αν η χρήση του προφυλακτικού έγινε σωστά και τραβηχτήκατε έγκαιρα πριν καταργηθεί η στύση η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι πολύ μικρή.


Είναι επίσης δυνατόν ακόμα και το άγχος της κοπέλας για ενδεχόμενη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη να της καθυστερήσει την περίοδο.


Αν η περίοδος είναι κανονική και υπάρχει καθυστέρηση πάνω από μία εβδομάδα θα πρέπει να κάνει η κοπέλα μια μέτρηση β-χοριακής γοναδοτρονίνης στο αίμα.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X