Κλειτορίδα, αυτή η άγνωστη!

Κι όμως… Ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχει σημαντικό ποσοστό ενήλικων γυναικών που παραμένουν εντελώς «ξένες» με το σώμα τους.

Αν και υποτίθεται ότι στην εποχή μας τα ταμπού έχουν σπάσει και οι γυναίκες έχουν μπει σε μια πιο προοδευτική και απελευθερωμένη σε σχέση με το παρελθόν φάση, η σκληρή αλήθεια έρχεται να μας διαψεύσει.

Πρόσφατη έρευνα στη Γαλλία μεταξύ γυναικών αναφορικά με την κλειτορίδα, αλλά και τη γυναικεία ερωτική απόλαυση έδειξε ότι σημαντικό ποσοστό των συμμετεχουσών δεν την έχει δει ποτέ και δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται!

Στην έρευνα, που έγινε με αφορμή την έκδοση σχολικού εγχειρίδιου αναφορικά με την ανατομία των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τους τρόπους σεξουαλικής απόλαυσης, συμμετείχαν 500 γυναίκες. Από την έρευνα, λοιπόν, προκύπτει ότι σε ποσοστό 35% οι ερωτηθείσες γυναίκες δεν έχουν δει ποτέ την κλειτορίδα τους.

Σε άλλα αποτελέσματα, 4 στις 5 γυναίκες ξέρουν που βρίσκεται η κλειτορίδα τους, το 53% αυτών την ανακάλυψε με φυσικό τρόπο, ενώ το 43% την ανακάλυψε ως μέσο ερωτικής ευχαρίστησης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, οι ειδικοί δεν δίστασαν να τονίσουν ότι, δυστυχώς, οι γυναίκες ακόμα δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους και κατ’ επέκταση με την σεξουαλικότητά τους.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών που ανέλαβε την έκδοση του συγκεκριμένου εγχειριδίου ευελπιστούν ότι σταδιακά με τέτοιες κινήσεις, τα ποσοστά των γυναικών αυτών θ αρχίσουν να μειώνονται, τονίζοντας παράλληλα ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να ξεκινάει από αρκετά μικρή ηλικία μέσω, κυρίως, του σχολείου.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα