Αρχική / Teens / Είμαι 18 και δεν έχω φιλήσει ποτέ αγόρι. Αν το καταλάβει, θα ξενερώσει;
Είμαι 18 και δεν έχω φιλήσει ποτέ αγόρι. Αν το καταλάβει, θα ξενερώσει;  thumbnail

Η Ηλέκτρα, αναγνώστρια του boro.gr,

Είμαι 18 και δεν έχω φιλήσει ποτέ αγόρι. Αν το καταλάβει, θα ξενερώσει;

Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να γράψω εδώ μπας και με βοηθήσετε εσείς γιατί οι φίλες μου δεν μπορούν.  Έχω κάνει μεγάλο λάθος. Καταρχάς είμαι 18 χρόνων και δεν έχω φιληθεί ποτέ κανονικά με κάποιο αγόρι που μου άρεσε, όχι ότι δεν είχα ποτέ κάποιον που  να μου αρέσει. Απλά ποτέ μα ποτέ δεν καθόμουν να με φιλήσει κάποιος που μου αρέσει. Γνώρισα όμως ένα παιδί που με ενδιαφέρει παρά πολύ. Βρεθήκαμε μια φορά και όταν πήγε να με φιλήσει δεν έκατσα μόνο και μόνο επειδή φοβόμουν ότι θα καταλάβει ότι δεν έχω φιλήσει ποτέ κανέναν.


Και δεν μπορώ να καταλάβω τον εαυτό μου εφόσον μου αρέσει γιατί δεν έκατσα… Το μετανιώνω μεν αλλά φοβάμαι κιόλας… Ή μάλλον καλύτερα ντρέπομαι διότι ζούμε δεν μια εποχή που είναι ντροπή να μην ξέρεις πια πώς να φιλάς… Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας πώς να μην καταλάβει ότι δεν έχω ξαναφιληθεί με κάποιον και φυσικά να μην τον κάνω να ξενερώσει με το φιλί μου.  Συγγνώμη αν σας κούρασα! Και σας ευχαριστώ για ό,τι μου πείτε.


 Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Ξεκινάτε λέγοντας πως "οι φίλες σας δεν…" και φαντάζομαι πως εννοείτε ότι οι φίλες σας δεν θα έπαιρναν με θετικό μάτι το ότι "δεν έχετε ξαναφιλήσει αγόρι". Τα κορίτσια μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το άλλο φύλο και αν δουν πως υπάρχει κάποια "που δεν ξέρει" μπορεί να νιώσουν ότι υπάρχει χώρος για πείραγμα, για καζούρα, για να νιώσουν καλύτερες και πιο προχωρημένες. Όμως σ' αυτό το θέμα κανείς δε μένει απροχώρητος. Όλοι πάμε μέχρι το τέρμα κάποια στιγμή. Τί σημασία έχει το πότε; Καμία! Είναι θέμα ανταγωνισμού μόνο.


Σκεφτείτε δύο σαρανταπεντάρες μανάδες να συζητούν: "Εγώ το έκανα με το αγόρι μου απ' τα δεκαέξι". "Εγώ το είχα κάνει απ' τα δεκατέσσερα". Ωστόσο σε πολλά αγόρια, να έχετε υπόψη σας, το να είναι "προχωρημένη" μια κοπέλα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Δεν έχει τόση σημασία ούτε "στην εποχή αυτή που ζούμε" το αν κάποια έχει φιληθεί με αγόρια όταν μας αρέσει. Περισσότερη σημασία έχει το να έρθουμε πιο κοντά και να νιώσουμε την αγκαλιά. Συμπέρασμα: Μη φοβάστε τα αγόρια όσο τις φίλες σας. Τα αγόρια ενδιαφέρονται με διαφορετικό τρόπο για τα κορίτσια, απ' ό,τι τα κορίτσια μεταξύ τους.


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X