Αρχική / Teens / Ο κολλητός μου δεν εμπιστεύεται την κοπέλα του. Πώς να τον βοηθήσω;
Ο κολλητός μου δεν εμπιστεύεται την κοπέλα του. Πώς να τον βοηθήσω;  thumbnail

H Μαργαρίτα, αναγνώστρια του boro.gr,

Ο κολλητός μου δεν εμπιστεύεται την κοπέλα του. Πώς να τον βοηθήσω;

Ο κολλητός μου είναι σε μια σχέση που έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Σε αυτό βέβαια φταίει και η κοπέλα του η οποία τυχαίνει και αυτή να είναι πολύ καλή μου φίλη. Του έκρυβε ότι της έστελνε κάποιος άλλος ή φοβόταν να του πει πράγματα που μπορεί να τον κάνουν να ζηλέψει διότι φοβόταν ότι θα τον χάσει. Μάλιστα φοβόταν τόσο πολύ επειδή της είχε πει αν ζηλέψω, έχω φύγει κιόλας κάτι βέβαια που εκείνος δεν το εννοούσε πραγματικά. Άρχισε να την λέει ψεύτρα, λυσσασμένη από την άποψη ότι ήταν πολύ κοινωνική… Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Απλά της άρεσε να μιλάει και να είναι καλά με όποιον συμπαθεί. Ό,τι και αν έλεγε και ας ήταν αλήθεια, ψεύτρα την έλεγε. Δεν την εμπιστευόταν. Εκείνη για αυτόν προσπάθησε πολύ να αλλάξει χαρακτήρα, έσβησε κάθε εφαρμογή που είχε να κάνει με το Internet, έκοψε τον κοινωνικό της χαρακτήρα και πολλά άλλα.


Αλλά ό,τι και να έκανε εκείνος δεν έβλεπε ότι άλλαξε. Παρόλα αυτά εκείνος την αγαπούσε και δεν την χώριζε και την ήθελε κοντά του και εκείνος προσπαθούσε να παλέψει όλο αυτό το δήθεν ψέμα αλλά τώρα τελευταία δε τα καταφέρνει. Οπότε το ερώτημα μου είναι το εξής: Τι μπορεί να κάνει η κοπέλα προκειμένου να τον κάνει να δει ότι άλλαξε και ότι δεν πρέπει να την φοβάται; Δεν θέλει να τον χάσει και όσες φορές πήγε να τον χάσει έβαζε την ζωή της σε κίνδυνο. Δεν θέλω να τους βλέπω έτσι οπότε ζήτησα την βοήθεια σας


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Είστε πολύ καλή φίλη των παιδιών. Ωστόσο έχω κι εγώ μια ερώτηση για σας: Γιατί σας διακινεί τόσο πολύ η ιστορία τους; Ποια ήταν η ισορροπία που είχατε σαν τριάδα μεταξύ σας, και πως σας αντάμοιβε; Τώρα που διαταράχτηκε πώς είναι για σας τα πράγματα; Ρωτώ γιατί κάποιες φορές που ένας τρίτος ενδιαφέρεται για τη σχέση μιας δυάδας, έχει ένα έμμεσο συναισθηματικό συμφέρον. Συμφέρον όχι με την υπολογιστική έννοια, αλλά σίγουρα όχι και με την αλτρουϊστική. Δηλαδή ένα συμφέρον που προκύπτει από την εμμεσότητα με την οποία καλύπτει τις συναισθηματικές του ανάγκες έναντι της αμεσότητας με την οποία θα το έκανε πιο εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα.


Εξ άλλου είναι πολύ δύσκολο να πείτε σε κάποιον άνθρωπο μια συμβουλή για να 'σώσει τη σχέση του' γιατί πολλές φορές -τις περισσότερες- ο άνθρωπος αυτός θέλει κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με κάτι άλλο που επίσης θέλει. Οπότε οι εκδοχές είναι είτε να παραιτηθεί από ένα από τα δύο είτε να έρθει σε σύγκρουση διεκδικώντας και τα δύο. Η θλίψη του διλήμματος όμως είναι αναπόφευκτη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X