Αρχική / Teens / Είμαι ομοφυλόφιλη έφηβη αλλά οι γονείς μου δε με αποδέχονται και δεν εγκρίνουν τη σχέση μου
Είμαι ομοφυλόφιλη έφηβη αλλά οι γονείς μου δε με αποδέχονται και δεν εγκρίνουν τη σχέση μου thumbnail

Η Τίνα, 15 ετών,

Είμαι ομοφυλόφιλη έφηβη αλλά οι γονείς μου δε με αποδέχονται και δεν εγκρίνουν τη σχέση μου

Είμαι ομοφυλόφιλη έφηβη και αγαπάω μια κοπέλα. Οι γονείς μου δεν εγκρίνουν ούτε τη σεξουαλικότητά μου ούτε την κοπέλα μου την ίδια για πολλούς λόγους που με πονάνε. Χρειάζομαι Βοήθεια. Έχω κατάθλιψη και κάθε μέρα φαίνεται όλο και πιο βαριά. Είμαι κλεισμένη στο σπίτι επειδή δε με αφήνουν οι γονείς μου να βγω έξω και ταυτόχρονα λένε πως εγώ φταίω που κάθομαι μέσα και μελαγχολώ. Εδώ και μήνες σκεφτόμουν την αυτοκτονία. Αλλά αγαπάω την κοπέλα μου και θέλω να σπουδάσω για να φύγω μακριά σε τρία χρόνια. Αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρω μέχρι τότε.


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Χρύσα Φερίδου


Αγαπητή αναγνώστρια,


Αντιλαμβάνομαι ότι βιώνεις μία πολύ δύσκολη κατάσταση, τόσο δύσκολη που τα συναισθήματα σου γίνονται αφόρητα και φτάνεις σε σημείο να απελπίζεσαι και να κάνεις πολύ αρνητικές σκέψεις. Παρόλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που έχεις για την κοπέλα σου, σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις και να παλέψεις για τα όνειρά σου. Αυτό είναι πολύ όμορφο και αισιόδοξο. Η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πολύ περισσότερο όταν κάποιος βρίσκεται στην εφηβεία όπως εσύ.


Σύμφωνα με την περιγραφή σου η στάση των γονιών σου όχι μόνο δεν είναι βοηθητική αλλά νιώθεις ότι επιπλέον σε επιβαρύνει ψυχολογικά. Φαίνεται ότι δυσκολεύονται πάρα πολύ να αποδεχτούν ότι νιώθεις ερωτική έλξη για μια κοπέλα. Θα ήταν σίγουρα πολύ βοηθητικό να μπορέσετε να βρείτε έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας ώστε να μη δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις που σε φτάνουν σε σημείο να απελπίζεσαι. Αυτό δεν είναι μία εύκολη διαδικασία για αυτό και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Θα πρότεινα να κάνεις ένα πρώτο βήμα μιλώντας σε κάποια συμβουλευτική γραμμή που απευθύνεται σε εφήβους. Ενδεικτικά θα σου πρότεινα τη Συμβουλευτική Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525 που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.


 


Χρύσα Φερίδου


Ψυχολόγος, BSc, PgDip., MSc.


c.feridou@gmail.com


Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:


Αν είμαι λεσβία και το μάθουν, θα με παρατήσουν όλοι!


Σεξουαλικός προσανατολισμός: Νομίζω ότι είμαι λεσβία αλλά δεν έχω δοκιμάσει…


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X