Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Δεχόμουν ψυχολογικό πόλεμο από τον σύντροφό μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι συνεχώς…
Δεχόμουν ψυχολογικό πόλεμο από τον σύντροφό μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι συνεχώς... thumbnail

Η 22χρονη Γεωργία, αναγνώστρια του boro.gr,

Δεχόμουν ψυχολογικό πόλεμο από τον σύντροφό μου. Δεν κοιμάμαι τα βράδια, φοβάμαι συνεχώς…

Έχω το αίσθημα του φόβου απ' όταν χώρισα από μια σχέση 3 χρόνων κατά την οποία πέρασα πάρα πολλά άσχημα γεγονότα και στο τέλος της, δεχόμουν απειλές και ψυχολογικό πόλεμο καθημερινά. Δεν ξέρω αν πρέπει να επισκεφτώ κάποιον ψυχολόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα πολλά βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ξυπνάω με τον παραμικρό θόρυβο και φοβάμαι να ξανά ξαπλώσω. Τι μπορώ να κάνω για να ηρεμήσω από αυτές τις σκέψεις και το μόνιμο αίσθημα του φόβου.


Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας:


Βιώσατε μια τραυματική εμπειρία. Σε ένα βαθμό ο φόβος σας είναι λογικός. Η ένταση και η διάρκεια του είναι ζητήματα που χρειάζεται να εκτιμήσετε. Έντονος και διαρκής φόβος, πιθανόν να οδηγήσει σε παλινδρόμηση σε μια καταθλιπτική φάση, όπου βαθιά συναισθήματα ανημπόριας, απελπισίας και επίθεσης προς τον εαυτό κυριαρχούν στην καθημερινότητα.


Αυτό που σας προτείνω να κάνετε, είναι καταρχήν να σεβαστείτε τον εαυτό σας και μετά να απαιτήσετε σεβασμό από τους άλλους. Αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη η παρουσία τους και η αποδοχή τους. Από την άλλη δεν θα αφήσετε να είναι πολύ ελαστικοί απέναντί σας, ούτε ιδιαίτερα φροντιστικοί και το ίδιο να κάνετε και εσείς, γιατί με αυτούς τους τρόπους ενισχύεται η παλινδρόμηση.


Θα χρειαστεί επίσης να διερευνήσετε το πόσο ρεαλιστικοί είναι αυτή τη στιγμή η φόβοι σας. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ψυχολόγου είναι μια απόφαση που θα χρειαστεί να την πάρετε εσείς και η οποία βέβαια καθοδηγείται από τον ψυχικό πόνο που βιώνετε. Εάν όμως το αποφασίσετε, θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα.


Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr
www.dimseferiadis.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X