Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέση από απόσταση: Έχει μέλλον;
Σχέση από απόσταση: Έχει μέλλον;  thumbnail

Σχέση από απόσταση: Έχει μέλλον;

Κάποτε έμαθα ότι το μυστικό ενός καλού γάμου δεν είναι η επικοινωνία ή το καλό σεξ αλλά η απόσταση.  Τα ζευγάρια τα οποία μπορούσαν να είναι μαζί αλλά παράλληλα μπορούσαν να έχουν και χρόνο για τον εαυτό τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν να είναι μαζί για πολλά χρόνια και ευτυχισμένοι. 

 Από τη συγγραφέα Krishann Briscoe ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων. 

Έχοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πρόσφατη έρευνα (Crystal Jiang of City University of Hong Kong and Jeffrey Hancock of Cornell University) η έρευνα  δείχνει ότι τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση είναι καλύτερα από αυτά που είναι μαζί το περισσότερο χρόνο. Έτσι, ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να νιώθουμε λύπηση για αυτούς που είναι χιλιόμετρα μακριά και να τους λέμε πράγματα τύπου « δεν ξέρω ειλικρινά πως τα καταφέρνετε».  Αντιθέτως ίσως πρέπει να τους ρωτήσουμε να μας πούνε πως ακριβώς τα καταφέρνουν.  Σύμφωνα με την έρευνα, η σχέση τους είναι πολύ πιθανό να είναι δυνατότερη από αυτόν που βλέπει το σύντροφό του όλη την ώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα άτομα τα οποία  έχουν σχέση από απόσταση νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα από ζευγάρια τα οποία έχουν σχέση και βλέπονται κάθε μέρα.

Η λογική πίσω από την αυξημένη οικειότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια που έχουν  σχέση από απόσταση , μοιράζονται περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους. Πολλές φορές όταν έχεις σχέση με κάποιον που δεν μπορείς να είσαι μαζί του όλη την ώρα έχεις τη τάση να περνάς περισσότερες ώρες στο τηλέφωνο, να ανταλλάζεις email ή sms.  Η τεχνολογία γίνεται μέσο που σας φέρνει κοντά και σας κρατά σε επικοινωνία. Τα τηλεφωνήματα συνήθως εξελίσσονται σε βαθιές συζητήσεις για θέματα που θα μπορούσαν να είχατε παραβλέψει αν βρισκόσασταν καθημερινά.

Ενώ η έρευνα  εξετάζει την επικοινωνία στη σχέση περισσότερο από ότι την ποιότητα της σχέσης,  μας επιφέρει την προσοχή μας στην όλη έννοια της σχέσης εξ’αποστάσεως.  Αντίθετα από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι για τη σχέση εξ αποστάσεως, ότι δηλαδή αυτές οι σχέσεις δεν είναι συχνές, αντιθέτως είναι.  Και δεν είναι απαραίτητα καταδικασμένες.

Έχοντας διαβάσει αυτή την έρευνα ίσως πρέπει να κοιτάξουμε και τη δική μας σχέση: Ποια πράγματα θεωρούμε δεδομένα;  Θα πρέπει , αν θέλουμε να κρατήσει η σχέση μας, να βάλουμε μια μικρή απόσταση μεταξύ μας ώστε να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τη σχέση μας και να ανακαλύψουμε ξανά το σύντροφό μας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X