Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τα ζευγάρια μοιάζουν το ίδιο και η υγεία τους!
Τα ζευγάρια μοιάζουν το ίδιο και η υγεία τους! thumbnail

Τα ζευγάρια μοιάζουν το ίδιο και η υγεία τους!

 


Λέγεται συχνά πως τα παντρεμένα ζευγάρια από παλιά φτάνουν να μοιάζουν μεταξύ τους σε χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς αλλά και στις συνήθειες που αποκτούν μέσα από τον κοινό τους βίο. Θα μπορούσε να συμβαίνει το ίδιο και με την κατάσταση της σωματικής υγείας τους;


Απαντά η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.


Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν παρόμοιους καρδιακούς κινδύνους. Σε αναφορά του 2009, οι επιστήμονες επανεξέτασαν 71 προηγούμενες έρευνες που περιλάμβαναν πάνω από 100.000 ζευγάρια. Γενικά, οι σύζυγοι μεταξύ τους εμφάνιζαν πολλά κοινά προβλήματα υγείας, όπως


υπέρταση,


 


διαβήτη,


χοληστερίνη,


παχυσαρκία


και κάπνισμα.


Πώς εξηγούνται αυτές οι ομοιότητες;


Κάποιες ομοιότητες εξηγούνται από την τάση των ανθρώπων να διαλέγουν συζύγους σαν τους ίδιους, και κάποια από τα κοινά προβλήματα υγείας εξαρτώνται από τις συνήθειες της κοινής τους καθημερινής ζωής.


Γι’ αυτό Αυστραλοί γιατροί ανέφεραν επιτυχία σε πρόγραμμα που βελτιώνει τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες άσκησης συγχρόνως και στους δύο συζύγους. Αυτό είναι «Θεραπεία» ζεύγους και κάτι παραπάνω.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X