Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Άγχος, η ασθένεια της εποχής μας: Πώς αντιμετωπίζεται;
Άγχος, η ασθένεια της εποχής μας: Πώς αντιμετωπίζεται;  thumbnail

Άγχος, η ασθένεια της εποχής μας: Πώς αντιμετωπίζεται;

Aναγνώστης μας ρωτά: Πώς θα αντιμετωπίσω το άγχος; 


Απευθύναμε το ερώτημα στον Καθηγητή Ψυχιατρικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Βασίλειο Αλεβίζο. Ελπίζουμε οι συμβουλές που μας έδωσε να σας φανούν χρήσιμες.


Καταρχάς αν θέλουμε να μιλήσουμε για αντιμετώπιση του άγχους πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ του φυσιολογικού και του παθολογικού άγχους. Το παθολογικό άγχος προκαλεί μεγάλη δυσλειτουργία στο άτομο το κάνει να υποφέρει και έχει ακόμα και σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδίες για παράδειγμα. Πέρα δηλαδή από το περιστασιακό άγχος υπάρχει και το σύμπτωμα της λεγόμενης αγχώδους διαταραχής. Είναι συγκεκριμένες οι αγχώδεις διαταραχές είναι οι φοβικές διατραχές, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, οι κρίσεις πανικού, η μετατραυματική διαταραχή μετά από έντονο στρες που θέλουν ειδική θεραπεία.


Όταν το άγχος είναι σημάδι μιας διαταραχής τότε χρειάζεται θεραπεία με αντικαταθλιπτικά φάρμακα με την οδηγία ειδικού πάντα και όχι αγχολυτικά, διότι τα αγχολυτικά δρουν για λίγη μόνο ώρα…


Το καθημερινό άγχος…


Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε φροντίζοντας να χαλαρώνουμε σωματικά- παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να χαλαρώνουμε σωματικά- και αναζήτηση διεξόδων μέσα στη ρουτίνα. Πολλοί επιλέγουν την άσκηση, το τρέξιμο κάνει πολύ καλό στο καθημερινό άγχος. Άλλοι επιλέγουν κάποια ευχάριστα χόμπι, ακόμα και η μουσική μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένες τεχνικές που προσφέρει η ψυχοθεραπεία και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές στην ψυχική και σωματική χαλάρωση.


Όταν όμως αυτό το άγχος παρατείνεται και γίνεται πολύ ενοχλητικό τότε θα πρέπει απευθυνθεί στον ειδικό για θεραπευτική αγωγή. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X