Αρχική / Ψυχολογία / Άγχος / Όταν το άγχος προκαλεί ταχυκαρδίες και κόβεται η αναπνοή
Όταν το άγχος προκαλεί ταχυκαρδίες και κόβεται η αναπνοή  thumbnail

Όταν το άγχος προκαλεί ταχυκαρδίες και κόβεται η αναπνοή

Αναγνώστης μας ρωτά:


Χαίρετε. Έχω κάποιες δυσκολίες στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή συνήθως όταν αγχώνομαι και έρχομαι σε ένταση. Έχω πάει σε καρδιολόγο και έκανα και καρδιογράφημα και μου είπε ότι όλα είναι μια χαρά. Και σε παθολόγο πήγα και έκανα εξετάσεις αλλά και εκεί ήταν όλα μια χαρά αλλά όταν αγχώνομαι και έρχομαι σε πίεση έχω δυνατούς πόνους στην καρδιά και ζαλάδες και δύσπνοια. Να ανησυχώ για κάτι; Απλά και οι δυο γιατροί δεν βρήκαν τίποτα. Οι πόνοι συνεχίζουν και δεν ξέρω τι να κάνω. 


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής, κύριος Δημήτρης Κατσαρός.


 


Το ερώτημα είναι τι να κάνει. Το ζήτημα θα μπορούσε να είναι και ψυχολογικό αλλά και ιατρικό. Θα πρέπει να πάρει μια δεύτερη γνώμη από τους ιατρούς για να σιγουρευτεί ότι τίποτα δεν πάει στραβά με την υγεία του. Η σιγουριά για τη σωματική υγεία είναι απαραίτητη και μετά μπορούμε να διερευνήσουμε αν πρόκειται για μια κρίση πανικού ή μια κρίση άγχους, να αναζητήσουμε τα ψυχολογικά αίτια με τη βοήθεια ενός ειδικού.


Το άγχος γενικά είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί μια απίστευτη γκάμα ασθενειών σε σωματικό επίπεδο.  Η σωματοποίηση του άγχους γίνεται με πολλές μορφές, το χρόνιο άγχος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε όμως τι πρόκειται να συμβεί στην υγεία μας. Με το να ενισχύουμε αυτή την ενίσχυση προσπαθούμε να του δώσουμε μια συγκεκριμένη μορφή για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Το άγχος είναι μια αφηρημένη κατάσταση και είναι δύσκολο να βρούμε τα αίτιά του. Με το άγχος ο οργανισμός μας τίθεται σε μια επαγρύπνιση πολλές φορές χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αυτό είναι που μας προβληματίζει και μας φοβίζει.


Ας ζητήσει και μια δεύτερη ιατρική γνώμη και αφού υπάρχει η σιγουριά ότι το σώμα μας αντέχει, ας κάνει μια διερεύνηση των αιτίων αυτής της θλίψης και της στεναχώριας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X