Αρχική / Σεξ / Γιατί κάνουμε όλο και πιο λίγο σεξ; 4 καθημερινοί άνθρωποι απαντούν
Γιατί κάνουμε όλο και πιο λίγο σεξ; 4 καθημερινοί άνθρωποι απαντούν  thumbnail

Γιατί κάνουμε όλο και πιο λίγο σεξ; 4 καθημερινοί άνθρωποι απαντούν

Το άγχος για τα λεφτά, τα social media μας "τρώνε" τον χρόνο, μας οδήγησαν στο να κάνουμε λιγότερο σεξ σύμφωνα με ερευνητές. Βρετανική Έρευνα εξέτασε δείγμα 15.000 μεταξύ των ηλικιών 16-44, και ανέδειξε ότι η πλειοψηφία τους κάνει σεξ λιγότερο από πέντε φορές τον μήνα, σε αντίθεση με έξι φορές που είχε αναδείξει η ίδια έρευνα το 2001. Οι ερευνητές λένε ότι η μοντέρνοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας καθορίζουν την επιθυμία μας για σεξ. 


Dr. Cathy Mercer, "Έχουμε περιορίσει το σεξ"


"Οι άνθρωποι φοβούνται για τις δουλειές τους, δεν τους φτάνουν τα λεφτά. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Ταυτόχρονα πολλοί παίρνουν στην κρεβατοκάμαρα μαζί τους τα τάμπλετ, τα λάπτοπ, τα κινητά και απαντούν σε μηνύματα και e-mail, σερφάρουν στο Facebook."


Παράλληλα ως συντελεστικός παράγοντας για την μείωση του σεξ θεωρείται και η διάδοση των ιστοσελίδων με πορνό, που φαίνεται να έχει υποκαταστήσει το σεξ.


Οι Βρετανίδες, μεταξύ 16-44 ετών, δηλώνουν ότι κάνουν σεξ 4.8 φορές το μήνα και οι άντρες 4.9 για τις χρονιές 2010-2012, αριθμός που έφτανε τις 6.0 φορές το 2001. Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι το 42% των γυναικών και 60% των αντρών μεταξύ των ηλικιών 65-74 έκαναν σεξ το περασμένο έτος.


Ταυτόχρονα η ηλικία που οι Βρετανοί ξεκινούν να κάνουν είναι χαμηλότερη σε σχέση με παλαιότερα, αφού οι άνθρωποι μεταξύ 25-34 ξεκίνησαν το σεξ στα 16 τους, ενώ εκείνοι μεταξύ 65-74 ξεκίνησαν στα 19 τους.


                                        Αριθμός των φορών που κάνουν σεξ οι Βρετανοί ανά μήνα


 


 


Μεταξύ άλλων βρέθηκε ότι:  • Μια στις έξι εγκυμοσύνες στην Βρετανία δεν είναι σχεδιασμένες

  • Περίπου το μισό των αντρών και γυναικών είχαν ένα πρόσφατο σεξουαλικό πρόβλημα.

  • Η έλλειψη ενδιαφέροντος στο σεξ είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στο σεξ.

  • Η μέση γυναίκα κάτω από 44 είχε 7.7 συντρόφους στην ζωή τους, ενώ οι άντρες 11.7

  • 3.6% των αντρών έχει πληρώσει για σεξ, ενώ οι γυναίκες σχεδόν ποτέ.


 Το πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι ξεκινάμε το σεξ νωρίτερα και κάνουμε παιδιά αργότερα.


 


 Συλλογή Σχολίων:


 Barry Barnett


Χτυπήσατε νεύρο! Στην φάση που είμαι τώρα, με έχει οδηγήσει το Candy Crush (το παιχνίδι). Η σεξουαλική μου ζωή είναι ανύπαρκτη λόγω τον βιντεοπαιχνιδιών. Όχι μόνο το σεξ με την σύντροφό μου αλλά και η κοινωνική μας ζωή. Το μόνο που μας κρατάει μαζί είναι τα παιδιά μας. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα παιχνίδια και τα μέσα δικτύωσης μας έχουν απομακρύνει και τα κατηγορώ.


Clare Turner


Είμαστε νέοι γονείς και έχουμε ένα πανέμορφο υγιές μωρό. Το παιδί το είχαμε προγραμματίσει και ήρθε ως αποτέλεσμα μιας πολύ δραστήριας σεξουαλικής ζωής. Τώρα δεν έχουμε κάνει σεξ εδώ και πέντε μήνες αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει την σχέση μας- είμαστε ακόμα χαρούμενοι και αγαπιόμαστε. Αλλά με ανησυχεί αυτό, κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, για διάφορους λόγους (κυρίως επειδή το παιδί μονίμως θέλει κάτι). Ύστερα από αυτό συμφωνήσαμε να περνάμε λιγότερο χρόνο στα social media. Ίσως αυτή  αλλαγή να βοηθήσει την σχέση μας κάτω από τα παπλώματα.


Elizabeth


Είμαι 72 και είμαι παντρεμένη εδώ και 27 χρόνια και έχω να κάνω σεξ από το 2006. Ο άντρας μου νομίζει ότι το σεξ είναι μια δραστηριότητα αποκλειστικά για νέους. Δεν συζητάμε πια για αυτό, και αδειάζει όταν θέλω να μιλήσουμε για αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι πολύ φυσικό για ανθρώπους που αγαπιούνται. Ίσως να ξεφορτωθώ τα κινητά μας, τους υπολογιστές, τα σκυλιά, μήπως αναβιώσει η σχέση μας.


Roger


Το άγχος της μοντέρνας ζωής και οι απαιτήσεις που αυξάνονται συνεχώς για τον καθένα από εμάς να προλάβουμε να αποκτήσουμε όσα θέλουμε μέχρι τα 40 μας οδηγούν στην παρακμή των σχέσεων. Όντας γιατρός, αυτή η έρευνα δεν με εκπλήσσει.


 


ΠΗΓΗ: BBC News

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X