Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Αχλαδάκια Κυθήρων
Αχλαδάκια Κυθήρων thumbnail

Αχλαδάκια Κυθήρων

Υλικά


Για 8 -10 μερίδες

700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα
700 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα μαζί
Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη


 


 

 


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια και αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.

Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες. Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο "κοτσάνι" τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X