Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Αν χάσω κιλά θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ;
Αν χάσω κιλά θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ;  thumbnail

Αν χάσω κιλά θα έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ;

Οι γυναίκες που έχασαν βάρος αφού υποβλήθηκαν σε βαριατρικό χειρουργείο απολάμβαναν μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Πιο συγκεκριμένα, 2 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του χειρουργείου, οι γυναίκες ανέφεραν βελτίωση στη διέγερση, στη λίπανση του κόλπου, στη σεξουαλική επιθυμία, καθώς και στη γενική σεξουαλική ικανοποίηση.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης, ότι οι γυναίκες είχαν αυξημένα επίπεδα των ορμονών φύλου,γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στην υπόθεση ότι η μεγάλη απώλεια βάρους θα μπορούσε να βελτιώσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας.


Ο συγγραφέας της μελέτης αναφέρει πως η βελτίωση στη σεξουαλική ικανοποίηση μετά την απώλεια βάρους μπορεί να εξηγηθεί από τη βελτίωση του πως αισθάνονταν οι γυναίκες αυτές τόσο σε σωματικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η σεξουαλικότητα άλλωστε, εκφράζεται μέσω της αλληλεπίδρασης της φυσιολογικής κατάστασης του ατόμου με τα ψυχολογικά του βιώματα και την εμπειρία του.


Οι ερευνητές σημειώνουν πως οι μισές περίπου από τις γυναίκες που καταλήγουν στη λύση του βαριατρικού χειρουργείου, έχουν προβλήματα στη σεξουαλική τους λειτουργία.


Στη μελέτη συμμετείχαν 106 γυναίκες με μέσο δείκτη μάζας σώματος(BMI) 44.5, οι οποίες υποβλήθηκαν σε βαριατρικό χειρουργείο. Τα άτομα με BMI 40, ή μεγαλύτερο, θεωρούνται υπερβολικά παχύσαρκα. Το 85% των ασθενών υποβλήθηκε σε γαστρική παράκαμψη, ενώ το 21% σε γαστρικό δακτύλιο.


Μέσα στο πρώτο έτος μετά το χειρουργείο οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο το 32.7% του αρχικού τους βάρους και μέχρι και το τέλος του δεύτερου έτους έχασαν το 33.5% του αρχικού τους βάρους.


Στο τέλος του πρώτου χρόνου άρχισαν επίσης να αναφέρουν βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία και ικανοποίηση. Παράλληλα, βελτιώθηκε η αυτοεκτίμηση τους, ένιωθαν λιγότερο καταθλιπτικά και ήταν πιο άνετες με την εικόνα σώματος τους. Η βελτίωση έλαβε χώρα ακόμα και εάν οι γυναίκες δεν είχαν ακόμη χάσει όλα τα περιττά κιλά. Το ερώτημα είναι εάν η σημαντική και γρήγορη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής οφείλεται στη βελτίωση των επιπέδων των ορμονών, ή στο γεγονός ότι αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, χωρίς βέβαια να αποκλείεται ο συνδυασμός και των δύο. Βρέθηκε μάλιστα, ότι όσο πιο προβληματική ήταν η σεξουαλική λειτουργία πριν από το χειρουργείο, τόσο πιο δραματική ήταν βελτίωση της μετά από αυτό.


Για τη επαλήθευση των πολύ ενθαρρυντικών αυτών ευρημάτων είναι, επίσης, πολύ σημαντική η διεξαγωγή μιας μελέτης με μεγαλύτερο δείγμα και πιο ευρύ χρονικό διάστημα παρακολούθησης των συμμετεχουσών.


Οι ερευνητές ετοιμάζουν μάλιστα, μια νέα μελέτη που επικεντρώνεται στους άνδρες και θα υποβληθεί για δημοσίευση μέσα στο επόμενο έτος. Είναι πολύ πιθανό, οι άνδρες να παρουσιάσουν επίσης βελτίωση στη σεξουαλική τους λειτουργία μετά τη διεξαγωγή ενός βαριατρικού χειρουργείου, αλλά ενδεχομένως κάποιες οργανικές επιπλοκές να τους στερήσουν το βαθμό βελτίωσης που απολαμβάνουν οι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως όχι μόνο η παχυσαρκία και τα συνοδά νοσήματα σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά επίσης η μακρόχρονη παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του στυτικού ιστού. Στην περίπτωση αυτή ενδεχομένως το πνεύμα του άνδρα να είναι πρόθυμο, αλλά η σάρκα να μην μπορεί να ακολουθήσει.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X