Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πήραμε διαζύγιο αλλά μένουμε στο ίδιο σπίτι: Είναι σωστό;
Πήραμε διαζύγιο αλλά μένουμε στο ίδιο σπίτι: Είναι σωστό;  thumbnail

Πήραμε διαζύγιο αλλά μένουμε στο ίδιο σπίτι: Είναι σωστό;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Χώρισα δηλαδή πήρα διαζύγιο. Ο πρώην άντρας μου όμως δεν φεύγει από το σπίτι το οποίο είναι μια μεζονέτα με ισόγειο επιμένει να μένει και εγώ με τα δυο παιδιά μας στην μεζονέτα είναι σωστό, είναι υγιές αυτό;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια Μαριέττα Πεπελάση.


 


Λείπουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες από την επιστολή της αναγνώστριάς μας. Είναι δικό της το σπίτι; Τα παιδιά τη ηλικίας είναι; Έχει βγει το χαρτί του διαζυγίου; Χώρισαν με όμορφο τρόπο, φιλικά ή με διαπληκτισμούς; Θα της απαντήσουμε όμως βάση των πληροφοριών που μέχρι στιγμής έχουμε στα χέρια μας.


Εάν δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση και αν η σχέση των πρώην συζύγων είναι συμπαθητική και δεν επεμβαίνει ο ένας στην προσωπική ζωή του άλλου, να μην λένε δηλαδή ο ένας στον άλλο ποια είναι αυτή που έφερες στο σπίτι μας ή ποιος είναι αυτός… τότε ίσως να μπορέσουν να συνυπάρξουν. Εάν το ζευγάρι έχει φιλική σχέση ή εάν βρουν ένα τρόπο να κλείσουν την επικοινωνία του ισογείου με τη μεζονέτα μπορούν να συνυπάρξουν. Εάν όμως υπάρχει κόντρα και ένταση δεν είναι σωστό να μένουν στο ίδιο σπίτι.


Επίσης θα πρέπει να είναι σαφές το ότι ο καθένας πρέπει να έχει το νοικοκυριό του. Δεν θα πρέπει δηλαδή να ασχολείται ο ένας με τις δουλειές του σπιτιού του άλλου – με το μαγείρεμα ας πούμε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν πρέπει να μπερδεύονται μετά το διαζύγιο ο ένας στη ζωή του άλλου. Και τα παιδιά θα μπερδευτούν αν υπάρξει τέτοιο ανακάτεμα. Το θέμα είναι λοιπόν είναι το κατά πόσο ανεξάρτητοι μπορεί να είναι από τη στιγμή που δεν ανήκει ο ένας στον άλλο.


Είναι δύσκολη η συνύπαρξη του ζευγαριού μετά από ένα διαζύγιο. Και ένα από τα βασικά προβλήματα είναι το τι θα γίνει όταν προκύψουν νέα ερωτικά πρόσωπα για τον άνδρα ή τη γυναίκα όταν δηλαδή θα έχουν ερωτική ζωή διαφορετική και συνυπάρχουν μέσα στο ίδιο σπίτι. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X