Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Μια πρωτότυπη συνταγή για πικάντικο κρέας;
Μια πρωτότυπη συνταγή για πικάντικο κρέας; thumbnail

Μια πρωτότυπη συνταγή για πικάντικο κρέας;



Οι λάτρεις του κρέατος ξέρουν πόσο λαχταριστός μεζές μπορεί να γίνει το κρέας, πόσο μάλιστα όταν συνοδεύεται με πικάντικη σος και έναν πεντανόστιμο πουρέ από σελινόριζα. Την συνταγή υπογράφει ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer, που μας δείχνει πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το rib eye σε ένα εξαιρετικό πιάτο για την Τσικνοπέμπτη!



 

Για τη barbeque sauce:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
30 γρ. μέλι
15 γρ. μουστάρδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
15 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
25 γρ. soya sauce
8 γρ. Worcestershire sauce
50 γρ. κέτσαπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Για τον πουρέ σελινόριζας:

1 Σελινόριζα
700 ml γάλα


Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα βράζουμε. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε από το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά. Αν δυσκολεύεται το μίξερ, προσθέτουμε λίγο από το γάλα. Αποσύρουμε και αν θέλουμε περνάμε από μια σίτα για καλύτερη υφή.


 


Βγάζουμε το κρέας απ'τη μαρινάδα και το ψήνουμε στη σχάρα. Σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.


 




 

Bonne Appétit!

Jean-Charles Métayer

Chef Première

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL

https://www.facebook.com/ChefMetayer

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X