Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πόσο σημαντικό είναι το καλό σεξ στον γάμο;
Πόσο σημαντικό είναι το καλό σεξ στον γάμο; thumbnail

Πόσο σημαντικό είναι το καλό σεξ στον γάμο;

 


Ολοένα και περισσότερες έρευνες συνδέουν την ευημερία του γάμου αλλά και την ευτυχία των γονέων και των παιδιών με την καλή σεξουαλική ζωή των συζύγων.


Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του


Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andologia.gr


Η κοινωνία φαίνεται να έχει υποβαθμίσει το σεξ στην οικογενειακή ζωή, το οποίο δεν πρέπει να συγκρίνεται με το εξωσυζυγικό ή το προγαμιαίο σεξ. Στις ταινίες και στον πολιτισμό μας, αυτό που είναι σεξουαλικά συναρπαστικό είναι "κάτι που σπάει τα όρια" και είναι παράνομο, αλλά ο Barry McCarthy, κλινικός ψυχολόγος και σεξολόγος, υποστηρίζει ότι το "κλειδί" στο συζυγικό σεξ είναι η οικειότητα και ο ερωτισμός.


Σε μια διαδικτυακή έρευνα (της ιστοσελίδας iVillage) στην Αμερική, ρώτησαν 1.001 γυναίκες, ηλικίας 18-49, για να μελετήσουν τη σεξουαλικότητα των ζευγαριών που έχουν δημιουργήσει οικογένεια.


Οι συμμετέχουσες, σε ποσοστό 75%, δήλωσαν ότι μια καλή σεξουαλική ζωή με τον σύζυγό τους είναι "πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό", ενώ το 16% ανέφερε ότι είναι "αρκετά σημαντικό".


Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η μειωμένη διάθεση για σεξ στις γυναίκες προέρχεται από το ότι ο άνδρας τους δεν τις φλερτάρει πλέον, κάτι που επιβεβαιώνει και η παρούσα μελέτη, αφού το 44% δήλωσε ότι αποκτά διάθεση για σεξ όταν ο σύζυγός της τής λέει "όμορφα πράγματα".


Η έρευνα διαπίστωσε επίσης:


• το 49% δήλωσε ότι είχε καλύτερο σεξ πριν αποκτήσει παιδιά, ενώ το 34% ότι τα παιδιά δεν άλλαξαν τη σεξουαλική του ζωή


• το 50% δήλωσε ότι το στρες μειώνει την επιθυμία του να κάνει σεξ, όπως και η εξάντληση (49%), τα παιδιά (39%), η έλλειψη ρομαντισμού (34%), οι καβγάδες με τον σύντροφο (31%) και η απώλεια της φυσικής έλξης (14%)


• το 12% των γυναικών είχε απιστήσει…


Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι η οικειότητα και ο ερωτισμός συσφίγγει τις σχέσεις του ζευγαριού, δημιουργώντας μια πιο υγιή οικογένεια με λιγότερες εντάσεις και περισσότερη αλληλοκατανόηση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X