Αρχική / Σεξ / Πρωκτικό σεξ. Από τι κινδυνεύουν γυναίκες και άντρες;
Πρωκτικό σεξ. Από τι κινδυνεύουν γυναίκες και άντρες; thumbnail

Πρωκτικό σεξ. Από τι κινδυνεύουν γυναίκες και άντρες;

Για πολλούς είναι ίσως το μεγαλύτερο ταμπού. Για κάποιους άλλους είναι μεν αποδεκτό αλλά δεν γίνεται για λόγους υγείας. Και όχι άδικα.


Η πρωκτική επαφή xωρίς προφυλακτικό δεν αποκλείει τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων. Έτσι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος για γονόρροια, χλαμύδια, HPV, έρπη, ηπατίτιδα β, AIDS κ.λπ. Επιπλέον μπορεί να προκληθούν μηχανικές βλάβες, διαταράσσοντας τη διαδικασία της αφόδευσής αλλά και τραυματισμοί στον πρωκτό, καθώς και μερική ή και ολική  ρήξη του έσω σφιγκτήρα, ο οποίος συγκροτεί τα κόπρανα με αποτέλεσμα το άτομο να εμφανίσει ακράτεια.


Για τις γυναίκες


Ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα μια γυναίκα έιναι μεγαλύτερος απο ότι ένας άντρας,  αφού το γυναικείο έντερο μπορεί να μολυνθεί πιο εύκολα από το πέος. Επίσης οι γυναίκες γενικά εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα, με αποτέλεσμα συχνά να μην γνωρίζουν ότι μολύνθηκαν. Πολλές μάλιστα αναπτύσσουν και πυελική φλεγμονή εξαιτίας αυτής της άγνοιας η οποία αυξάνει τον κίνδυνο στείρωσης και εξωμήτριας κύησης. 


Για τους άντρες


Η μετάδοση λοιμώξεων και μολύνσεων είναι συχνότερες στην πρωκτική επαφή, καθώς το πέος μπορεί να τραυματιστεί πιο εύκολα, ενώ σε περιπτώσεις βίαιης επαφής οι πιθανότητες τραυματισμού αυξάνουν. Επιπλέον το ενδεχόμενο κατάγματος του πέους είναι μεγαλύτερο λόγω της  αυξημένης αντίστασης του σφιγκτήρα.


Είναι πιο έντονη η ευχαρίστηση;


Στην περιοχή του πρωκτού υπάρχουν νευρικές απολήξεις, επομένως μπορεί να υπάρξει σεξουαλικός ερεθισμός. Αν και ο πρωκτός δεν είναι κατασκευασμένος για να υποδέχεται το πέος σε στύση, ο  άντρας έχει την ίδια ή ίσως και εντονότερη αίσθηση όπως  και στην κολπική επαφή, ενώ το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι ευχάριστο και για τη γυναίκα.


*Αν επιμένετε στο πρωκτικό σεξ, παίρνετε πάντα προφυλάξεις χρησιμοποιώντας προφυλακτικό και μάλιστα διαφορετικό αν έρθετε και σε κολπική επαφή. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X