Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέσεις: Ξέχασε την επέτειό μας πώς πρέπει να αντιδράσω;
Σχέσεις: Ξέχασε την επέτειό μας πώς πρέπει να αντιδράσω;  thumbnail

Σοφία, 25 ετών

Σχέσεις: Ξέχασε την επέτειό μας πώς πρέπει να αντιδράσω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Ξεχνάει τα γενέθλιά μου κάθε χρόνο και φέτος ξέχασε και την επέτειό μας. Νομίζω ότι είναι από αδιαφορία γιατί δεν είναι δυνατόν να έχω διαμαρτυρηθεί τόσες πολλές φορές και εκείνος να κάνει πάντα το ίδιο. Δεν θυμώνω από εγωισμό αλλά είναι πολύ άσχημο να σε ξεχνάει ο άνθρωπός σου ο ίδιος ενώ θέλει; να ζήσεις τη χαρά σου με εκείνον. Έχω άδικο λοιπόν, που θυμώνω μαζί του; 


Σοφία 25 ετών. 


Αγαπητή Σοφία. Απευθύναμε το ερώτημά σου στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό. 


Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Η ουσία του θυμού σας είναι κατανοητή. Νιώθετε παραμελημένη καθώς δεν διαπιστώνετε επικοινωνία σε κάτι που είναι σημαντικό για σας. Όμως απ'΄την άλλη η ουσία της σχέσης σας μπορεί να διαπιστώνεται με άλλο τρόπο εκ μέρους του συντρόφου σας. Συζητήστε μαζί του και προσπαθήστε να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικές για σας οι επέτειοι και ταυτόχρονα αναζητήστε κάτι αντίστοιχα σημαντικό γι'αυτόν. Δηλαδή το που αυτός δίνει βάση και σημασία. Επίσης όταν κάποιος ξεχνά συστηματικά κάτι που για μας έχει ουσία, στην πραγματικότητα εκφράζει διαφωνία με τον τρόπο που επενδύουμε σ'αυτό και μπορεί να μην έχει λέξεις να μας το πει οπότε δείχνει τη διαφωνία του με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι με τη συζήτηση ως προς το πού τοποθετεί ο καθένας απ' τους δύο σας σημασία θα δείτε και οι δύο ότι η σχέση σας έχει σημασία και για τους δύο σας. Στην πράξη, για σας οι επέτειοι και γι'αυτόν οι αντίστοιχες δικές του επενδύσεις είναι δύο γλώσσες που "λένε το ίδιο πράγμα" όμως δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να βρουν "διερμηνέα". Μιλήστε μεταξύ σας και μεταφράστε ο καθένας στη "γλώσσα" του αυτές τις επενδύσεις. Μ'αυτό τον τρόπο θα τον βοηθήσετε να θυμάται κι εσείς θα νιώθετε λιγότερο παραμελημένη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X