Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / 1 στα 10 κορίτσια λένε: Βλέπω λιγότερο πορνό από όσο θα θελα
1 στα 10 κορίτσια λένε: Βλέπω λιγότερο πορνό από όσο θα θελα thumbnail

1 στα 10 κορίτσια λένε: Βλέπω λιγότερο πορνό από όσο θα θελα

Αν και τα αγόρια στην εφηβεία εκτίθενται συχνότερα σε πορνογραφικό υλικό και έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις από τις συνομήλικες τους , μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα ως προς το περιεχόμενο της σεξουαλικής φαντασίωσης.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.gr
Με τη βοήθεια ερωτηματολογίων οι ερευνητές εξέτασαν τις σεξουαλικές εμπειρίες και τη χρήση πορνογραφικού υλικού 800 16χρονων σουηδών μαθητών. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα ποσοστά τω αγοριών και των κοριτσιών που πιστεύουν πως η σεξουαλική τους συμπεριφορά έχει επηρεαστεί από το πορνό σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, οι νέοι που κάνουν χρήση του πορνογραφικού υλικού διατηρούν πιο ευνοϊκές πεποιθήσεις σχετικά με την πορνογραφία, σε σύγκριση με αυτούς που δεν κάνουν.

Ένα στα 10 κορίτσια μάλιστα, δήλωσε ότι έβλεπε λιγότερο πορνό από αυτό που επιθυμούσε. Έκπληξη προκάλεσε επίσης στους ερευνητές το γεγονός ότι δε βρέθηκε σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα ως προς τις φαντασιώσεις σχετικά με τη σεξουαλική πράξη, καθώς και το ότι ίδια ποσοστά αγοριών και κοριτσιών ανέφεραν ότι η πορνογραφία επηρεάζει τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Παράλληλα, βρέθηκε ότι τα κορίτσια στη μελέτη ήταν πιο έμπειρα σεξουαλικά, σε σύγκριση με τα αγόρια, αναφορικά με το στοματικό, το κολπικό και το πρωκτικό σεξ, αλλά δε βρεθήκαν σημαντικές διαφορές στους τύπους σεξουαλικών συντρόφων που περιλαμβάνουν το σεξ μεταξύ φίλων, το ευκαιριακό σεξ με άγνωστο σύντροφο, καθώς και το ομαδικό σεξ. 

Αναμενόμενο ήταν από τους ερευνητές, με βάση τους παραδοσιακά στερεοτυπικούς ρόλους φύλου, το εύρημα σύμφωνα με το οποίο, οι έφηβοι ήταν πιο ευνοϊκά προσκείμενοι απέναντι στα αγόρια που έχουν πολλές σεξουαλικές συντρόφους και λιγότερο απέναντι στα κορίτσια που έχουν πολλούς συντρόφους. Παράλληλα όμως, βρέθηκε ότι ανάμεσα στους πιο έμπειρους σεξουαλικά εφήβους, υπήρχε η πεποίθηση ότι τα κορίτσια και τα αγόρια ενδιαφέρονται το ίδιο για το σεξ. Αυτό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα θετικό εύρημα από την οπτική της ισότητας των δύο φύλων.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X