Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / H βιομηχανία του πορνό και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
H βιομηχανία του πορνό και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα thumbnail

H βιομηχανία του πορνό και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Η βιομηχανία του πορνό και η προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.grΣύμφωνα με ένα νέο νόμο στην Καλιφόρνια, οι συντελεστές των ταινιών πορνό είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ παράλληλα, οι εργοδότες τους οφείλουν να τους παρέχουν τακτικό έλεγχο για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).


 


Ο νόμος αυτός , ο οποίος συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό ψήφων που χρειαζόταν για να τεθεί σε ισχύ, συνιστά, σύμφωνα με τους υπερασπιστές του, ένα μέτρο ασφάλειας στην εργασία.Η ασφάλεια στην εργασία είναι άλλωστε, ανεξάρτητα από το είδος εργασίας, αδιαφιλονίκητο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου.


 


 Ο νόμος βέβαια έφερε θύελλα αντιδράσεων από εκπροσώπους του χώρου του πορνό, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει τη βιομηχανία, η οποία είναι αρκετά επικερδής, να μεταφέρει τη βάση της έξω από την Καλιφόρνια.  Στο σημείο αυτό, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του νόμου, ο οργανισμός φροντίδας υγείας ασθενών με ΑΙDS, προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των παραγωγών που θα φύγουν από την Καλιφόρνια, παραθέτοντας το πολυσυζητημένο επιχείρημα ότι τα γυρίσματα ταινιών πορνό είναι στην πραγματικότητα παράνομα στις περισσότερες πολιτείες.


 


Την ίδια στιγμή, κάποιοι δημοφιλείς ηθοποιοί των ταινιών πορνό  διαφωνούν με το νόμο, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο, καθώς και ότι τα υπάρχοντα πρωτόκολλα έλεγχου τους παρέχουν επαρκή προστασία. Μια από τις ηθοποιούς μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα προφυλακτικά έχουν κατασκευαστεί για το οικείο περιβάλλον του σπιτιού, για φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα μέσα σε φυσιολογικά χρονικά πλαίσια.


 


Υπάρχουν ωστόσο και συντελεστές ταινιών πορνό που έχουν προσβληθεί από τον HIV, τον ιό του AIDS, και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εργοδότες της εν λόγω βιομηχανίας έχουν ως βασική τους προτεραιότητα το κέρδος και όχι την προστασία της υγείας των εργαζομένων.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X