Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Έρωτας: Tι να κάνεις αν ο σύντροφός σου ζηλεύει πολύ
Έρωτας: Tι να κάνεις αν ο σύντροφός σου ζηλεύει πολύ thumbnail

Mαρία, 36 ετών

Έρωτας: Tι να κάνεις αν ο σύντροφός σου ζηλεύει πολύ

Aναγνώστριά μας ρωτά: 

 

Ο άνδρας μου με ζηλεύει πολύ και έχει φτάσει σε σημείο να μη με αφήνει να πάω στην παραλία με τις φίλες μου δεν το απαγορεύει αλλά κάθε φορά πέφτει η διάθεσή του. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι επιμένει να μην πηγαίνω μόνη μου στο γυμανστήριο αλλά μόνο μαζί του. Σημειωτέον είναι μεγαλύτερος μου κατά 9 χρόνια εγώ 36 και ίσως γι αυτό νιώθει ανασφάλεια; Δεν έχω δώσει όμως ποτέ αφορμή.

 

Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό 

 

Δημήτρης Κατσαρός

 

Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Περιγράφετε μια έντονη φάση στη σχέση σας, με στιγμές ζήλιας, η οποία μοιάζει να σας απασχολεί και στην οποία έχετε δώσει μια εξήγηση: "είναι μεγαλύτερος μου κατά 9 χρόνια εγώ 35 και ίσως γι' αυτό νιώθει ανασφάλεια". Στην εξήγηση αυτή έχετε βάλει ένα ερωτηματικό το οποίο μου μοιάζει περισσότερο σαν μια ευγενική αναγνώριση του συνομιλητή παρά μια πραγματική ανάγκη για συγκατάθεση. Μ'αυτό δεν έχω σκοπό να παραπονεθώ ότι δεν μου αφήνετε χώρο "να είμαι ειδικός", μα νομίζω ότι σας αρέσει που ο σύζυγός σας σάς διεκδικεί με αυτό τον τρόπο. Ίσως αυτό που ζητάτε -αν μπορώ να μαντέψω σωστά- είναι πως να κάνετε αυτή τη ζήλια, που για σας είναι θελκτική να είναι μόνο θελκτική και να μην έχει αυτές τις άσχημες στιγμές που σας ενοχλούν. Νομίζω δηλαδή ότι ενδιαφέρεστε να έχετε την αίσθηση της διεκδίκησης σε συνδυασμό με την ελευθερία των κινήσεων. Σ'αυτό δεν με βρίσκετε διαφωνούντα. Εξηγήστε στον σύντροφό σας τι είναι για σας η ζήλια του και πως ενώ τις περισσότερες φορές την εκλαμβάνετε ως ζωντάνια μέσα στη σχέση κάποιες φορές ίσως σας περιορίζει. Αφού επιβεβαιώσετε πως κατάλαβε τη μεριά σας αφήστε τον να σας μιλήσει κι αυτός για τον τρόπο που νιώθει και σκέφτεται πάνω σ'αυτό το θέμα. Φυσικά η συζήτηση είναι ζωντανή και δεν μπορεί να περιοριστεί στο μοτίβο που σας προτείνω εδώ, μα ίσως αυτός να είναι ένας μπούσουλας που όταν βρείτε το δικό σας ρυθμό στη σχέση, μπορείτε να τον αφήσετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X