Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Με απάτησε μια φορά: Μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά;
Με απάτησε μια φορά: Μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά;  thumbnail

Σοφία, 28 ετών από Πάτρα

Με απάτησε μια φορά: Μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 

 

Καλησπέρα σας. Το ερώτημά μου είναι αν πρέπει μετά από περιστατικό απιστίας να εμπιστευπούμε ξανά έναν άνδρα και με τι κριτήρια να προχωρήσουμε ξανά σε σχέση μαζί του. Ήμασταν σε σχέση 3 χρόνια και μάλιστα συγκαροικούσαμε. Το έμαθα από μια κοινή μας φίλη εκείνος αρχικά το αρνήθηκε αλλά μετά μου έδινε υποσχέσεις ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί για κανένα λόγο. Μπορώ να δείξω και πάλι εμπιστοσύνη; Ευχαριστώ.

 

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Λητώ Κατάκη, ψυχολόγος-οικογενειακή θεραπεύτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.Το ερώτημα είναι αν μπορεί να δείξει κανείς εμπιστοσύνη και πριν από μια απιστία!Πριν αποφασίσετε όμως αν αξίζει να δώσετε ευκαιρία  στη σχέση σας, είναι να δείτε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε το σύντροφό σας γενικότερα και αν νιώθετε ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω του για να μοιραστείτε τη ζωή σας.Δε νομίζω ότι η «εμπιστοσύνη»  έχει τόσο να κάνει με το αν κάποιος από τους δύο συντρόφους συνευρεθεί σεξουαλικά με κάποιον άλλο με τον οποίο δεν ενδιαφέρεται  να  συνδεθεί παραπάνω. Νομίζω όμως όταν ένα τρίτο πρόσωπο «εισχωρήσει» ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, είναι σημαντικό να διερευνηθούν οι λόγοι. Ποια ακάλυπτη ίσως ανάγκη του «άπιστου» καλύπτει αυτό το τρίτο πρόσωπο; Είναι η ανάγκη για θαυμασμό και αποδοχή; Είναι κάποιες σεξουαλικές αναζητήσεις, και αν ναι, γιατί δεν υπήρξε «χώρος» αυτές να γίνουν με τη σύντροφό του και αναζήτησε αλλού την κάλυψή τους; Είναι κάποιο συναισθηματικό ή επικοινωνιακό έλλειμμα; Αυτά είναι σημαντικό να τα αναζητήσετε γιατί θα τα βρίσκατε σίγουρα μπροστά σας αργότερα αν δε γινόταν αυτό τώρα. Και το γεγονός ότι εκείνος θέλει να προσπαθήσετε σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να το ψάξετε μαζί. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X