Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Φτιάχνουμε το πιο διάσημο σιροπιαστό: Καταΐφι
Φτιάχνουμε το πιο διάσημο σιροπιαστό: Καταΐφι thumbnail

Φτιάχνουμε το πιο διάσημο σιροπιαστό: Καταΐφι

Τι χρειαζόμαστε:




  • 450 γρ. φύλλο καταΐφι

  • 100 γρ. αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)

  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη


Σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη

  • 400 γρ. νερό

  • λίγο χυμό λεμονιού

  • 2-3 γαρίφαλα



Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα, για 12 λεπτά.

 


Βήμα 2
2) Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

 


Βήμα 3
3) Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα (αφού κρυώσουν), τη ζάχαρη, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα αλέθουμε.

 


Βήμα 4
4) Αφού δουλέψουμε λίγο το καταΐφι, ξεχωρίζοντας τις ίνες του ώστε να αφρατέψει, κόβουμε τούφες και τις απλώνουμε σχηματίζοντας μακρόστενες λωρίδες.

 


Βήμα 5
5) Με πινέλο βουτυρώνουμε λίγο την άκρη της λωρίδας και βάζουμε 1 κουταλάκι (γεμάτο) γέμιση.

 


Βήμα 6
6) Τυλίγουμε σε ρολό προσέχοντας ώστε να μη φαίνεται η γέμιση.

 


Βήμα 7
7) Τοποθετούμε τα ρολά σε στρογγυλό ταψί (24 εκ.) και τα αλείφουμε με βούτυρο.

 


Βήμα 8
8) Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.

 


Βήμα 9
9) Βγάζουμε το καταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

 

 




 Syntagestispareas.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X