Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι να κάνετε όταν βαριέστε στο σεξ: 6 Ιδέες
Τι να κάνετε όταν βαριέστε στο σεξ: 6 Ιδέες thumbnail

Τι να κάνετε όταν βαριέστε στο σεξ: 6 Ιδέες

Πολλά ζευγάρια υποφέρουν από υποτονική, μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η πηγή του προβλήματος μπορεί να εντοπιστεί στην έλλειψη φαντασίας. Οι άνθρωποι, άλλωστε, αγαπούν τη συνήθεια. Αναζητούν συνήθως την άνεση, την προβλεψιμότητα και την ασφάλεια που τους παρέχει σε έναν βαθμό η υιοθέτηση μιας καθημερινής ρουτίνας. Η ρουτίνα αυτή ορίζεται από τους ειδικούς ως η συνήθης ή κανονική σειρά συμπεριφορών που ακολουθεί ένα άτομο. Πρόκειται για μια τακτική, κοινότυπη, σταθερά επαναλαμβανομένη διαδικασία. Είναι σαφές ότι ο παραπάνω ορισμός δεν εμπνέει κανέναν, ώστε να φθάσει σε επίπεδα εκστατικής απόλαυσης.

Ο άνθρωπος προσπαθεί πάντα να εξισορροπήσει την ανάγκη του για ασφάλεια με την ορμή που τον ωθεί στην αναζήτηση ερεθισμάτων που θα του προσφέρουν διέγερση και συγκίνηση. Πολύ συχνά, μια από τις δύο αυτές αντίθετες δυνάμεις ωθούν το άτομο περισσότερο προς μια κατεύθυνση και το άτομο παρασύρεται προς αυτήν και δεν κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται ώστε να έρθει εκ νέου στην κατάσταση της ισορροπίας. Η επίτευξη αυτής όμως της δυναμικής ισορροπίας φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση του σεξουαλικού πάθους. Η εμπειρία του σεξουαλικού πάθους είναι αρκετά έντονη και συχνά εγείρει αντικρουόμενα συναισθήματα, γεγονός που μπορεί ταυτόχρονα να ενισχύσει την ερωτική έλξη, αλλά και να προκαλέσει φόβο. 

Φυσικά, δεν υπάρχει ένας δεδομένος, σωστός τρόπος για να απολαύσει κάποιος τη σεξουαλική πράξη. Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα σεξουαλικών εμπειριών και το ποια το άτομο αισθάνεται ότι είναι σωστή μπορεί να διαφέρει κάθε φορά. Η ποικιλία και η διαφορετικότητα, άλλωστε, είναι το αλατοπίπερο της ζωής, αυτό που την κάνει ενδιαφέρουσα και ξυπνά την επιθυμία. Είναι σημαντικό, λοιπόν, το άτομο να γνωρίζει ότι οι δυνατότητές του δεν είναι σε καμία περίπτωση περιορισμένες και ότι μπορεί κάθε φορά να επιλέγει τον κατάλληλο τύπο σεξουαλικής εμπειρίας τη δεδομένη στιγμή, αποφεύγοντας έτσι την παγίδα μιας σεξουαλικής ζωής που στερείται έμπνευσης και φαντασίας.

1. Τα ζευγάρια, λοιπόν, θα μπορέσουν να αντλήσουν περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή εάν συνειδητοποιήσουν την ελευθερία που τους δίνεται από τις διαφορετικές επιλογές που έχουν αναφορικά με τη σεξουαλική εμπειρία. Δεν υπάρχει μόνο η επιλογή της συνήθους σεξουαλικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στην κρεβατοκάμαρα και περιλαμβάνει τις παραδοσιακές στάσεις και πρακτικές. Αυτή είναι σίγουρα μια ασφαλής επιλογή, αλλά ενδεχομένως δεν μπορεί πλέον να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Υπάρχει, για παράδειγμα, και η επιλογή ενός σεξουαλικού ρεπερτορίου που μπορεί να οδηγήσει σε σύντομες, αλλά ιδιαίτερα απολαυστικές σεξουαλικές εμπειρίες. Πρόκειται για μια πρακτική που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο οι άνδρες, αλλά την οποία επίσης απολαμβάνουν και πολλές γυναίκες. 

2. Από την άλλη, το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει έναν πιο ρομαντικό τύπο σεξουαλικής δραστηριότητας που επικεντρώνεται στη χαλάρωση του σώματος, ώστε να μπορεί να εστιάσει στη σεξουαλική διέγερση και να δεχτεί την ανάπτυξη της σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας, την παρατεταμένη βλεμματική επαφή και την αίσθηση μιας βαθιάς απόλαυσης με μεγάλη χρονική διάρκεια. Η εμπειρία μπορεί να ενισχυθεί από ένα ρομαντικό σκηνικό, όπως αυτό που περιλαμβάνει απαλή μουσική και φως από κεριά.


3. Για τα άτομα που αναζητούν την περιπέτεια και είναι πιο ανοιχτά σε νέες εμπειρίες υπάρχει πάντα η απόλαυση που δίνει η εξερεύνηση και ο σεξουαλικός πειραματισμός, με τον κίνδυνο, όμως, ότι εύκολα η ευχαρίστηση μπορεί να δώσει τη θέση της στη δυσφορία. Ο κανόνας εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, οι σύντροφοι να συμφωνούν με ό,τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να διακόψουν τη σεξουαλική πράξη εάν αισθανθούν άβολα, χωρίς αντιδράσεις. Η φύση της εμπειρίας, επίσης, μπορεί να ενισχυθεί από την αλλαγή του σκηνικού και του πλαισίου της σεξουαλικής δραστηριότητας. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε σεξουαλικό βοήθημα ή παιχνίδι και ο μόνος περιορισμός εδώ μπαίνει από τα όρια της φαντασίας των δύο συντρόφων.

4. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του εμπλουτισμού της σεξουαλικής εμπειρίας με πρακτικές που έχουν έναν πιο πνευματικό χαρακτήρα κι εστιάζουν στην παρουσία του νου και του σώματος στο παρόν, καθώς και στην επίγνωση των ερεθισμάτων που προσλαμβάνονται από όλες τις αισθήσεις. Η απαλή μουσική που χρησιμοποιείται στον διαλογισμό, τα αρωματικά κεριά, τα απαλά μεταξένια υφάσματα, οι μαλάξεις και το μπάνιο με αιθέρια έλαια μπορούν να ενισχύσουν αυτού του τύπου την εμπειρία. Η πρακτική εδώ εστιάζεται στην καθυστέρηση του οργασμού και την παρατεταμένη εμπειρία της απόλαυσης και της ευχαρίστησης που έρχεται μέσα από τη διέγερση των αισθήσεων.


5. Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει στάσεις γιόγκα για ζευγάρια, τεχνικές αναπνοών, καθώς και τη διατήρηση της βλεμματικής επαφής καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας.

Το να γνωρίζει κάποιος τη φύση της σεξουαλικής του επιθυμίας ανά πάσα στιγμή και να είναι πρόθυμος να εκφράσει την προτίμησή του χωρίς προσκόλληση σε αυτή και χωρίς να γίνεται πιεστικός είναι πολύ σημαντικό, ώστε να λειτουργήσει υπεύθυνα και προνοητικά, αναφορικά με την κάλυψη των σεξουαλικών του αναγκών. Όσο περισσότερο αφουγκράζονται οι δύο σύντροφοι τις ανάγκες αυτές και τις αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια και σεβασμό, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν τη σεξουαλική εμπειρία που θα ενισχύσει τη συνολική ποιότητα της σχέσης τους. 

6. Η σεξουαλική ζωή είναι σημαντική για τα ζευγάρια σε κάθε ηλικία. Μπορεί το σώμα να αλλάζει και η σεξουαλική εμπειρία να χρειάζεται προσαρμογή, η σεξουαλική επιθυμία όμως, καθώς και η απόλαυση που μπορεί να αντλήσει κάποιος από τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι πάντα εκεί. Αυτό που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται, λοιπόν, σε όλες τις ηλικίες είναι η προσαρμογή στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε στιγμής και η επιλογή της κατάλληλης σεξουαλικής εμπειρίας.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X