Αρχική / Σεξ / Φιλία: Iδέες να κάνεις την κολλητή να χαρεί όταν δεν έχει κέφια
Φιλία: Iδέες να κάνεις την κολλητή να χαρεί όταν δεν έχει κέφια thumbnail

Bασιλική, 14 ετών

Φιλία: Iδέες να κάνεις την κολλητή να χαρεί όταν δεν έχει κέφια

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας. Πάω δευτέρα γυμνασίου και πέρυσι όταν άρχισα την πρώτη γυμνασίου γνώρισα τη Βίκυ. Η Βίκυ έμενε στη Βέροια από τότε που γεννήθηκε. Εκεί είχε φίλουςκαιτους ήταν πολύ δεμένη μαζί τους. Έτσι λοιπόν πέρυσι μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη λόγω της δουλειάς του μπαμπα της. Γίναμε γρήγορα φίλες και εγώ τη θεωρώ κολλητή μου. Μου μιλάει όμως συνέχεια για τους φίλους της από τη Βέροια. Δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί αλλά δεν ξέρω γιατί στεναχωριέμαι για αυτή. Ειδικά όταν πηγαίνω σπίτι να κοιμηθώ τα βραδιά κλαίει. Μου δείχνει φωτογραφίες τους και μου λέει ιστορίες με αυτούς. Και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω και τι να πω. Νιώθω λίγο άβολα Νιώθω ότι δεν μπορώ να την κάνω ευτυχισμένη. Από το σχολείο δεν κάνουμε πολύ παρέα με αλλά παιδιά. Μόνο η δύο μας κάνουμε πολύ παρέα. Στεναχωριέμαι και θέλω να τη βοηθήσω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω σκεφτεί στα γενέθλια της να έρθει μια φίλη της από τη Βέροια και να της κάνουμε έκπληξη. Θα είναι καλή ιδέα όμως;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 

 Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Είστε τόσο μα τόσο γλυκιά… Η αγάπη για τη φίλη σας φαίνεται ξεκάθαρα. Η φίλη σας πενθεί κι εσείς περιγράφετε την αμηχανία σας γι'αυτό το πένθος με τον πιο απλό και γεμάτο τρόπο. Όντως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και όντως η φίλη σας στεναχωριέται που χάνει επεισόδια από την παρέα της στη Βέροια. Γι'αυτό κλαίει. Όμως κλαίει δίπλα σας. Αυτό σημαίνει πως σας εμπιστεύεται και είναι πολύ δυνατό θεμέλιο για το χτίσιμο μιας φιλίας. Παρ'όλα αυτά δεν είναι ούτε κακό, ούτε προδοσία να κουραστείτε λίγο απ' αυτό το δύσκολο συναίσθημα. Είναι πολύ δυνατή, συναισθηματική και φροντιστική σκέψη να έρθει στα γενέθλιά της μια φίλη απ'τη Βέροια όμως καλό είναι να προσέξετε κι εσείς τον εαυτό σας. Να είστε δηλαδή σίγουρη ότι όταν δείτε το χαμόγελό της δε θα κάνετε μέσα σας τη σύγκριση "μαζί μου κυρίως κλαίει" ή "μαζί μου δε χαίρεται τόσο". Αυτό δηλαδή που έχετε διαλέξει να της προσφέρετε είναι μια χαρά που σας αφορά έμμεσα και όχι άμεσα. Δε θα χαρεί δηλαδή μαζί σας αλλά εξ αιτίας σας. Έχετέ το στο νου σας για να μη νιώσετε μόνη. Αν πάλι νιώσετε μόνη ή πως "δεν είστε αρκετή" τότε μιλήστε μαζί της. Εξηγήστε της όπως μιλάτε εδώ πως είναι τα πράγματα από την άλλη μεριά. Δηλαδή τη δική σας.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X