Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ιστορία Αναγνώστριας: "Ο άνδρας που αγαπώ βρήκε αλλού δουλειά και φεύγει"
Ιστορία Αναγνώστριας: "Ο άνδρας που αγαπώ βρήκε αλλού δουλειά και φεύγει" thumbnail

Ειρήνη, 30 ετών

Ιστορία Αναγνώστριας: "Ο άνδρας που αγαπώ βρήκε αλλού δουλειά και φεύγει"

Αναγνώστριά μας ζητά τη συβουλή των ειδικών μας: 


ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 28 ΕΤΩΝ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣΤΟΣΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΗ. ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Χαρίκλεια Μανουσάκη


Επιστημονική Συνεργάτης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας κι Επικοινωνίας


Χαρίκλεια Μανουσάκη


Αγαπητή μου,


Θέτετε ένα ερώτημα που απασχολεί σημαντικό μέρος των νέων στην Ελλάδα σήμερα! Αισθάνομαι τη δυσκολία σας, νιώθω πόσο σημαντικό είναι για εσάς να αποφασίσετε υπό την πίεση του χρόνου: αλήθεια, πότε οφείλετε να δώσετε μίαν απάντηση; Και η εργασία που έχει παρουσιαστεί, είναι ορισμένου ή αορίστου χρόνου;


Ειδικότερα,  κατανοώ πλήρως την αγωνία και την απορία που μοιράζεστε μαζί  μας. Παρακαλώ, επίτρεψε μου, να διερευνήσουμε μαζί δύο πυλώνες της σχέσης σας:


-          Γνώριζατε ότι ο αγαπημένος σου, αναζητούσε εργασία (μόνιμη ή προσωρινή) στο εξωτερικό; Είχατε συνειδητά συζητήσει τις πιθανές εξελίξεις;


-          Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχέση σας; Στα χρόνια της σχέσης σας, έχετε ποτέ κάνει σχέδια για το μέλλον μαζί;


Μια καινούρια αρχή σε διαφορετική χώρα είναι πάντα πολύ δύσκολη για ένα πολλούς λόγους. Αντιλαμβάνομαι ότι  θα θέλατε να ακολουθήσετε τον καλό σας, συναισθηματικά, αλλά αναρωτιέμαι εάν αντικειμενικά, έχετε οριοθετήσει απλούστερα θέματα. Η παραμονή σας εκεί έχει άραγε  προετοιμαστεί (ο καιρός, η συγκατοίκηση, η πραγματικότητα της χώρας, οι εκεί συνθήκες διαβίωσης υπό την ίδια στέγη, κλπ); Η ανάγκη δείχνει επιτακτική, ως προς το συναισθηματικό μέρος της κι αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.


Παρόλα αυτά, σας εκφράζω τη δική μου αγωνία: έχετε αίσθηση πως είναι να βρίσκεστε μόνη σε ξένο έδαφος αντιμετωπίζοντας τις συνθήκες επιβίωσης, έχοντας να συνδεθείτε μόνον με τον καλό σας, ενώ εκείνος έχει ήδη μία ευκαιρία στον εργασιακό στίβο; Υπάρχουν εμπόδια που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη σχέση σας; Διαβλέπω την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση και των δύο να δοκιμαστείτε.  Πριν από αυτό, όμως, έχετε δει τη γραφειοκρατική πτυχή, αναφορικά με το τι ακριβώς χρειάζεται ως άδεια εργασίας, πριν το ταξίδι σας εκεί;  Είστε έτοιμοι για τέτοιου είδους αλλαγή στη ζωή σας;


Ας υποθέσουμε ότι οι τυπικές διεργασίες, λύνονται επαρκώς. Πως φαντάζεστε τις ψυχολογικές διεργασίες, έως ότου θα μπορέσετε να ενταχθείτε στο νέο περιβάλλον; Πως θα είναι η σχέση σας σε άλλο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο; Οι μετανάστες βιώνουν απώλειες φεύγοντας από τη χώρα καταγωγής τους, ακόμα κι αν είναι απόλυτα σίγουροι ότι η απόφαση που έχουν λάβει είναι η καλύτερη για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.


Μια πρώτη αντίδραση, θα μπορούσε να είναι η χαρά για το νέο περιβάλλον, για τις προοπτικές που εμφανίζονται, για τα θετικά της νέας κοινωνίας στην οποία αποφασίζετε να μεταναστεύσετε,  καθώς κι η ανακούφιση για τα αρνητικά που αφήνετε πίσω σας. Την ψυχολογία του μετανάστη, δυστυχώς, σύντομα έρχεται να διαπεράσει η δυσκολία των αρνητικών πλευρών που δεν εκλείπουν από την νέα κοινωνία. Η συνειδητοποίηση της καθημερινότητας, τείνει να τον δυσκολεύει, να τον μπερδεύει, να  τον αποδιοργανώνει. Η απομυθοποίηση του νέου περιβάλλοντος, επιδρά στην αυτοεκτίμησή του. Το νέο περιβάλλον, εάν δεν είναι εξασφαλισμένο, έχει συναισθηματικό βάρος, ένταση και μοναξιά που επιβαρύνουν τις συναισθηματικές σχέσεις. Εάν όμως, το περιβάλλον εμπνέει σιγουριά και κοινωνική αποδοχή, ο μετανάστης ενδυναμώνεται και μαζί με αυτόν κι οι σχέσεις του.


Σας προτείνω να δείτε με προσοχή και να αναγνωρίσετε το βάθος της σχέσης σας κι εάν αυτό θα αντέξει στη δοκιμασία μίας νέας κοινωνικοοικονομικής βάσης, ώστε πριν επιλέξετε  την από κοινού πορεία, οπωσδήποτε να έχετε μία ξεκάθαρη άποψη του πως ενυπάρχετε σήμερα και πως σχεδιάζετε να ενυπάρξετε στο μέλλον.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X