Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Tρόποι να αποφύγεις μια ερωτική απογοήτευση
Tρόποι να αποφύγεις μια ερωτική απογοήτευση  thumbnail

Tρόποι να αποφύγεις μια ερωτική απογοήτευση

Μερικές συμβουλές για να βρεις το ιδανικό σου ταίρι


Από τη θεραπεύτρια και συγγραφέα Barbara De Angelis. 


Μήπως είσαι μόνος και αναζητάς σύντροφο; Αν ναι, τότε έχω να σου προτείνω τα εξής:


Ένα μυστικό: Ψάχνεις σ’ ένα σύντροφο εκείνες τις ιδιότητες που θέλεις να αναπτύξεις και στον εαυτό σου.


Γράψε σε μια λίστα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητάς σε ένα σύντροφο, όλα εκείνα τα θετικά που θα ήθελες να έχει για να προχωρήσεις και να κάνεις μια σοβαρή σχέση μαζί του . Είναι πολύ πιθανό ότι θα δεις πως περιγράφει όχι μόνο τον ιδανικό σου σύντροφο, αλλά και την ιδανική εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λίστα σου για να θυμάσαι τις ιδιότητες εκείνες που θέλεις να αναπτύξεις.


Για να συναντήσεις λοιπόν το ιδανικό σου ταίρι:


Γίνε το είδος του ανθρώπου που θέλεις να έλξεις στη ζωή σου.


Μην περιμένεις να θέλει κάποιος να είναι μαζί σου αν δε ζεις σύμψωνα με τις ιδιότητες που περιμένεις να έχει εκείνος!


Όταν θα γνωρίσεις κάποιον που νομίζεις ότι μπορεί να είναι ο "σωστός" σύντροφος για σένα, θα πάρεις μια ιδέα για το τι είδος ανθρώπου είναι με το να του μιλήσεις για εκείνα που έχεις στη λίστα σου. 


Για παράδειγμα, αν θέλεις κάποιον που να είναι ρομαντικός, τρυφερός, ανοιχτός σε καινούριες ιδέες, που να του αρέσει η ενδοσκόπηση και να θέλει να κάνει τις σχέσεις του να βαθαίνουν και να αναπτύσσονται, τότε φέρε αυτά τα θέματα στη συζήτηση όταν θα βγείτε ραντεβού. Ρώτα τον να σου πει την άποψη που έχει για την αγάπη και τις σχέσεις· ρώτα τον τι δεν πήγε καλά στις προηγούμενες σχέσεις του· ρώτα τον τι αναζητάει. Θα διαπιστώσεις με τον τρόπο αυτό αν πραγματικά ταιριάζετε ή όχι. 


Τα περισσότερα ζευγάρια συζητούν αυτά τα θέματα όταν έχουν πια "μπλεχτεί για τα καλά" και τότε η έλξη είναι πολύ έντονη και είναι πια πολύ αργά για να μπορούν να δουν αντικειμενικά αν ταιριάζουν ή όχι. Μεγάλο λάθος. Αυτά τα πράγματα θα πρέπει να γίνονται φανερά από την αρχή. 


Έλκονται ο ένας από τον άλλον, αλλά δεν ταιριάζουν.


Σου έχει συμβεί να γνωρίσεις κάποιο άτομο και να ξέρεις από την αρχή ότι δεν ταιριάζετε, αλλά να αγνόησες εκείνη τη φωνούλα και να προχώρησες, για να ανακαλύψεις τελικά ότι είχε δίκιο;


Έχω συναντήσει στη δουλειά μου με τη συμβουλευτική χιλιάδες ανθρώπους που μου είπαν ότι ήξεραν από την αρχή πως μάλλον δεν ταίριαζαν με το σύντροφό τους, αλλά ένιωθαν μοναξιά ή απελπισία ή τους κινήθηκε το ενδιαφέρον και έφτιαξαν τη σχέση, ενάντια στην καλή τους κρίση.


Εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια αργότερα, αυτές οι ίδιες διαφορές οδήγησαν το ζευγάρι στο χωρισμό. Πολλές φορές δεν ακούμε τον ίδιο μας τον εαυτό που μας προειδοποιεί. Θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να είχαν αποφύγει όλον αυτό τον πόνο αν ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό τους από την αρχή.


Και τώρα που είπαμε πόσο συγκεκριμένη πρέπει να είναι η αναζήτησή σου ας δούμε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.  


Να θυμάσαι,  ότι δεν αναζητάς την τελειότητα, ζητάς κάποιον που ήδη γίνεται το άτομο με το οποίο θέλεις να είσαι, κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει μια όμορφη σχέση μαζί σου και να ανταποκριθεί και στις δικές σου επιθυμίες και ανάγκες, όπως θα κάνεις και εσύ.


Μια ιστορία 


Η Αμάντα μια θεραπευόμενή μου, είχε φτιάξει σχέσεις με διάφορους άντρες που σίγουρα δεν ήταν οι σωστοί γι’ αυτήν. Δούλεψα μαζί της για να φτιάξει τηλίστα με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο μελλοντικός σύντροφός της και της είπα να τη διαβάζει κάθε μέρα, να τη μοιράζεται με τις φίλες της, να οδηγείται στο να γίνει η ίδια ένα τέτοιο άτομο και να έχει τη λίστα της πάντοτε μαζί της.


Πέρασαν δύο μήνες. Ένα πρωί, μου τηλεφώνησε μια Αμάντα ξετρελαμένη από χαρά. "Δε θα πιστέψεις τι έγινε!" μου είπε."Συνάντησα ένα θαυμάσιο άνθρωπο σε κάποια διάλεξη. Με κάλεσε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι μετά την ομιλία. Μιλούσαμε ώρες ολόκληρες. Μου ταίριαζε τόσο πολύ, που μου φαινόταν απίστευτο! Εστιάζοντας σε συγκεκριμένα χαρκατηριστικά είναι πολύ πιο εύκολο να συναντήσεις έναν άνθρωπο που ταιριάζει στη δική σου προσωπικότητα. Ακόμα και αν η γνωριμία δεν καταλήξει να είναι ερωτική, θα γνωρίσεις ανθρώπους που είναι πολύ κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα και είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε πολύ καλή παρέα. Δοκιμάστε το. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X