Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!
Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!  thumbnail

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!Από τον Κωστή Ψηλό 


ΨΥΧΙΑΤΡΟ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. Οι άνθρωποι συχνά αφήνονται να υποφέρουν  για πολυ καιρό, προτού νοιώσουν ελεύθεροι να εγκαταλείψουν μία κακή κατάστασή, είτε επειδή δεν θέλουν να πληγωσουν τον σύντροφο τους, είτε άλλοτε επειδή φοβούνται τι θα σκεφτούν "η θα πούνε οί άλλοι!


Λειτουργεί λες και με το υποφέρει, θα μπορούσε να εξουδετερώσει τον πόνο του συντρόφου του "η θα δικαιολογήσει την ενέργεια του στα μάτια των άλλων. Αυτός είναι ένας λόγος πού κάνει την διαδικασία του χωρισμού μακρόχρονη! Αν ο ένας αποφύγει την ευκαιρία να κάνει ένα νεο ξεκίνημα κ επιλέξει να προσκοληθει στον πόνο του, τότε είναι δύσκολο κ για τον άλλο να απελευθερωθεί! Όταν ένας χωρισμός δεν πηγαίνει καλά,συχνά υπάρχει η ταση να ψάχνουμε να ρίξουμε σε κάποιον άλλο το φταίξιμο. Οί εμπλεκόμενοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το βάρος της μοίρας τους, επιρριπτοντας  τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Η λύση για να ξεπεράσουν αυτή την ψευδαίσθηση, πού δημιουργεί στενωπό στην εξέλιξη της σχέσης τους, αλλά κ το καταστροφικό "ποιος φταίει", είναι να περάσουν απο τον θυμό στην βαθύτατη κ αυθεντική λύπη πού βιώνουν, επειδή η σχέση τους έφτασε στο τέλος της. Η λύπη αυτή δεν κρατάει πολύ,αλλά είναιεξαιρετικά οδυνηρή! Μόλις επιτρέψουν στον εαυτό τους να περάσει μέσα απο το στάδιο αυτό, μπορούν να μιλήσουν για  ό,τι χρειάζεται να συζητηθεί και να κανονίζουν ότι πρέπει να διευθετηθεί με διαύγεια, λογική κ αμοιβαίο σεβασμό!Σε έναν χωρισμό, ο θυμός και οι κατηγορίες είναι συνήθως υποκατάστατα του πόνου της αυθεντικής λύπης!Όταν δύο άνθρωποι δεν καταφέρνουν να χωρίσουν με καθαρό τρόπο,είναι γιατί δεν έχουν πάρει πλήρως ο ένας απο τον άλλο αυτό πού έχει δοθεί! Τότε ο ένας πρέπει να πει στον άλλο: "Παίρνω όλο το καλό, πού μού έχεις δώσει. Είναι πολύ σημαντικό κ το κρατάω σαν θησαυρό. Όλα όσα έδωσα σε σένα, στα έδωσα μέσα απ την καρδιά μου και είναι δικά σου να τα κρατήσεις! Παίρνω την ευθύνη απο την δική μου πλευρά, για ό,τι πήγε στραβά ανάμεσά μάς και αφήνω το δικό σου κομμάτι σε σένα.Τώρα σ αφήνω σε ησυχία…" Αν καταφέρουν να το πούνε αυτό ο ένας στον άλλο με αυθεντικότητα, τότε μπορούν να χωρίσουν ήσυχοι!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X