Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πότε το τηλεφωνικό και το στοματικό σεξ γίνονται διαστροφή;
Πότε το τηλεφωνικό και το στοματικό σεξ γίνονται διαστροφή;  thumbnail

Πότε το τηλεφωνικό και το στοματικό σεξ γίνονται διαστροφή;

Ερωτήσεις για τη σεξουαλικές διαστροφές και οι απαντήσεις τους 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Τι είναι η τηλεφωνική αισχρολογία (σκατολογία);


Είναι η διέγερση μέσω τηλεφωνημάτων με αισχρό περιεχόμενο με αποδέκτη ένα ανυποψίαστο, άγνωστο άτομο. Συνήθως συνοδεύεται με αυνανισμό που ολοκληρώνεται μετά τη διακοπή του τηλεφωνήματος. Πρόσφατα μια ανάλογη πρακτική έχει εμφανιστεί από χρήστες δικτύων (π.χ. του Internet), οι οποίοι στέλ­νουν μηνύματα με αισχρό περιεχόμενο με το ηλεκτρο­νικό ταχυδρομείο.


Άλλες διαστροφές


Τι είναι η νεκροφιλία;


Είναι η πράξη της εξασφάλισης σεξουαλικής ηδονής οπό πτώματα. Οι περισσότεροι νεκρόφιλοι βρίσκουν πτώματα για την ικανοποίηση της διαστροφής τους στο νεκροτομεία. Η διαστροφή αυτή θεωρείται εκδή­λωση βαριάς ψυχιατρικής νόσου.


Τι είναι η μεροφιλία;


Στη μεροφιλία το άτομο εστιάζει, προκειμένου να εξασφαλίσει σεξουαλική διέγερση και ηδονή, οε ένα σημείο του σώματος, αποκλείοντας όλα τα άλλα ση­μεία.  Η στοματογεννητική επαφή – όπως η αιδοιολειχία (στοματική επαφή με τα εξωτερικά γεννηχικά όργα­να της γυνοίκος), η πεολειχία (στοματική επαφή με το πέος)  η ηρωκτολειχία (στοματική επαφή με τον πρωκτό)  αποτελεί μια φυσιολογική δραστηριότητα που συνδέεται με τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνί­δια Το πρόβλημα όμως υπάρχει όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί αυτές τις δραστηριότητες σαν τη μοναδική πηγή σεξουαλικής ηδονής ή αρνείται να; έχει συνουσία. 


Οι επιτπώσεις μιας σεξουαλικής διαστροφής στη ζωή του ατόμου: η σεξουαλική διαστροφή χαρακτηρίζεται από μια συμπεριφορά που δε γίνεται ανεκτή από την κοινωνία και συνήθως αντιμετωπίζεται απορριπτικά απόμ τον σεξουαλικό σύντροφο. Όμως το ίδιο το άτομο με τη διαστροφή αδυνατεί να την κόψει ή να την ελέγξει. Το αποτέλεσμα είναι να εκτίθεται κοινωνικά να υποχρεώνεται σε έναν τρόπο ζωής που οδηγεί στην απομόνωση και στην αποτυχία των προσωπικών του σχέσεων. Σε πολλές περιπτώσεις κάτω από μια διαστροφή βρίσκεται μια ψυχιατρική πάθηση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Η συχνότερη θεραπευτική προσέγγιση της σεξουαλικής διαστροφής είναι η ψυχοθεραπεία που προσανατολίζεται στα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια που γεννούν τη διαστροφή. είναι δυνατό να απαιτείται και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από ειδικό. 


 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X