Γλυκό με 185 θερμίδες: Πουτίγκα με…..λεμόνι!

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>1 φλιτζάνι ζάχαρη</li>
<li>1/3 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι</li>
<li>1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</li>
<li>1 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά</li>
<li>2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού</li>
<li>1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο</li>
<li>2 μεγάλοι κρόκοι αυγών</li>
<li>3 μεγάλα ασπράδια αυγών</li>
<li>Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Τρόπος μαγειρέματος</strong></span></p>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° <span lang="en-US">C</span>.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p><span lang="el-GR">Ψέκασε με</span>σπρέι μαγειρικής 8 φορμάκια για κέικ και τοποθέτησέ τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Κάνε μια λακούβα στο κέντρο τους.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Ρίξε στη λακούβα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Σταδιακά πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σφίξουν.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Ρίξε τα ασπράδια μέσα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p><span lang="el-GR">Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα στα</span>φορμάκια και βάλτα στο ταψί.</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Βάλε το ταψί στο φούρνο και προσεκτικά χύσε αρκετό βρασμένο νερό να φτάσει σχεδόν στη μέση τα φορμάκια.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Ψήσε τα κεκάκια μέχρι να ροδίσουν και να μπορούν να βγουν από τα φορμάκια, περίπου 25 – 30 λεπτά.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Άσε τα φορμάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά.</p>
<p><span class="step">13</span></p>
<p>Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα