Καινούργια σχέση αμέσως μετά το χωρισμό: Σωστό ή λάθος;  thumbnail

Κατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Καλησπέρα. Συνήθως στις σχέσεις δεν υπάρχει σωστό ή λάθος καθώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι έχουμε συναισθήματα τα οποία άλλοτε μας καθορίζουν και άλλοτε όχι. Η αγάπη, το πάθος, το ενδιαφέρον κ.α είναι μερικά από τα συναισθήματα τα οποία το άτομο βιώνει σε μία σχέση και τα οποία

Καινούργια σχέση αμέσως μετά το χωρισμό: Σωστό ή λάθος;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καινούρια σχέση αμέσως μετά από χωρισμό μακροχρόνιας σχέσης. Σωστό ή λάθος;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Γιώργος Πανταζόπουλος. 


Γιώργος Πανταζόπουλος


Καλησπέρα. Συνήθως στις σχέσεις δεν υπάρχει σωστό ή λάθος καθώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι έχουμε συναισθήματα τα οποία άλλοτε μας καθορίζουν και άλλοτε όχι. Η αγάπη, το πάθος, το ενδιαφέρον κ.α είναι μερικά από τα συναισθήματα τα οποία το άτομο βιώνει σε μία σχέση και τα οποία δεν έχουν διακόπτη (on and off). Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βγαίνουμε από μία μακροχρόνια σχέση χρειαζόμαστε χρόνο με τον εαυτό μας ώστε να μπορέσουμε να αποφορτιστούμε συναισθηματικά, να παρατηρήσουμε την πορεία της τελευταίας σχέσης και να επισημάνουμε τι πήγε καλά και τι όχι. Αυτός ο απολογισμός βοηθά στην συναισθηματική ωρίμανση του ατόμου ώστε να προετοιμαστεί ο/η ίδιος-α για την έλευση μιας νέας σχέσης.  

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X