Σεξ: 10 πράγματα που κάθε έφηβος θέλει να ρωτήσει  thumbnail
Από ιατρική άποψη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα βέβαια εξαρτώνται από το πώς αισθάνεσαι: Αν πονάει πολύ η κοιλιά ενός κοριτσιού και αισθάνεται άβολα με όλο αυτό το αίμα, τότε μάλλον δεν θα έχει διάθεση να κάνει έρωτα. Αλλά όταν η αιμορραγία δεν είναι μεγάλη, γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Σεξ: 10 πράγματα που κάθε έφηβος θέλει να ρωτήσειΑπό ιατρική άποψη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα βέβαια εξαρτώνται από το πώς αισθάνεσαι: Αν πονάει πολύ η κοιλιά ενός κοριτσιού και αισθάνεται άβολα με όλο αυτό το αίμα, τότε μάλλον δεν θα έχει διάθεση να κάνει έρωτα. Αλλά όταν η αιμορραγία δεν είναι μεγάλη, γίνεται χωρίς πρόβλημα. 

Φυσικά. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο νέα είναι μια γυναίκα τόσο πιο γόνιμη είναι, άρα και την πρώτη φορά θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει μέτρα αντισύλληψης. Στην εφηβεία, μάλιστα, μπορεί να υπάρχει μεγάλη αναπαραγωγική ικανότητα.

Ασφαλώς όχι, αν αυτό σου συμβαίνει περιστασιακά. Σεξουαλική δυσλειτουργία υπάρχει όταν δεν είσαι σε θέση να κάνεις έρωτα, επειδή το πέος σου δεν σκληραίνει ποτέ όσο θα έπρεπε. Όταν αυτό συμβαίνει περιστασιακά, έχει να κάνει συνήθως με τον έντονο φόβο που νιώθεις ότι δεν θα τα καταφέρεις και ότι θα αποτύχεις ως ερωτικός σύντροφος. Και τότε είναι πολύ σημαντικό να το κουβεντιάσεις με τη φίλη σου, η οποία μπορεί να σου δείξει ότι ένα σκληρό πέος δεν είναι το παν για εκείνη και αυτό από μόνο του μπορεί να θεραπεύσει αμέσως το πρόβλημα. Γενικά, πάντως, τα αγόρια και οι νέοι άνδρες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα όταν αισθάνονται άνετα με τη σύντροφό τους. «Ανίκανος» είναι επίσης μια άκομψη έκφραση για να χαρακτηρίσουμε τους άνδρες που πάσχουν από υπογονιμότητα-, δεν μπορούν, δηλαδή, να κάνουν παιδιά επειδή δεν υπάρχουν -ή υπάρχουν λίγα- σπερματοζωάρια στο σπέρμα τους. Η υπογονιμότητα δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική δυσλειτουργία· οι άνδρες, δηλαδή, μπορεί να έχουν κανονική στύση, αλλά να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν. Η υπογονιμότητα διαπιστώνεται μόνο με ειδικές εξετάσεις.

Μόνο μία φορά. Μετά πρέπει να το πετάξεις. Είναι φτιαγμένο από πολύ λεπτό καουτσούκ και εύκολα δημιουργούνται πολύ μικρά σκισίματα που δεν φαίνονται καν. Γι’ αυτό και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός κάθε φορά που χρησιμοποιείς ένα και να το βγάζεις από το περιτύλιγμά του με προσοχή. Το εφαρμόζεις στο πέος -εφόσον είναι ήδη σκληρό- και το ξετυλίγεις τελείως προς τα κάτω. Μετά την εκσπερμάτιση, θα πρέπει να βγάλεις το πέος σου, μαζί με το προφυλακτικό, από τον κόλπο, κρατώντας την άκρη του προφυλακτικού και πριν μαλακώσει το πέος (γιατί μπορεί να ξεφύγει σπέρμα έξω από το προφυλακτικό).

Είναι μια λεπτή ελαστική μεμβράνη που περιορίζει το άνοιγμα του κόλπου, φράζοντας εν μέρει τη σύνδεσή του με τα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Στο κέντρο της έχει ένα μικρό άνοιγμα, το οποίο αργότερα διευρύνεται με τη σεξουαλική πράξη (σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι τόσο ελαστικός, ώστε η διείσδυση να μην τον σπάσει). Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζεις ότι το σχήμα και η ανθεκτικότητά του διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Το τι συμβαίνει στην κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Το πιο πιθανό είναι να αισθανθείς μια μικρή ενόχληση και ίσως να έχεις και λίγο αίμα.

Το θέμα είναι να καταλάβεις τι ακριβώς θέλεις για να έρθεις σε οργασμό και αυτό είναι κάτι που θα το μάθεις από την εμπειρία και τον πειραματισμό σου. O οργασμός είναι ένα ζήτημα που διαφέρει αρκετά από γυναίκα σε γυναίκα και που έχει να κάνει με το σώμα σου, το σύντροφό σου, αλλά και τη διάθεσή σου κάθε φορά.

Πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο. Η αποτελεσματικότητα αυτής της πολύ δημοφιλούς μεθόδου είναι αβέβαιη και μικρή. Κατ’ αρχάς, δεν προφυλάσσει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλά δεν σε προφυλάσσει ούτε από μια πιθανή εγκυμοσύνη, πρώτον γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρη πως ο σύντροφός σου θα προλάβει να «τραβηχτεί» και δεύτερον γιατί και οι εκκρίσεις που προηγούνται της εκσπερμάτισης είναι πιθανό να περιέχουν ποσότητα σπερματοζωαρίων (κυρίως αν έχει προηγηθεί πρόσφατα εκσπερμάτιση του συντρόφου και έχουν παραμείνει υπολείμματα σπέρματος στο πέος του).


Αν δεν είσαι 100% σίγουρη για τις ημερομηνίες (η ωορρηξία συμβαίνει 14 -16 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο), δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείς αυτή τη μέθοδο αντισύλληψης. Κατ’ αρχάς δεν σε προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και έπειτα δεν μπορείς να είσαι απολύτως βέβαιη πως πέφτεις μέσα στους υπολογισμούς σου.

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι μια πολύ αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης (σε προστατεύει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σχεδόν 100%), αρκεί να είσαι συνεπής και προσεκτική (να μην ξεχνάς να το παίρνεις καθημερινά). Παράλληλα, το χάπι ρυθμίζει τον κύκλο σου και βοηθά στην αντιμετώπιση ορμονικών προβλημάτων, όπως είναι η υπερτρίχωση και η ακμή, μειώνει τη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου και σε απαλλάσσει από τους πόνους της περιόδου. Δεν σε προστατεύει, όμως, από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι σκόπιμο να παίρνεις μόνο το χάπι αν δεν έχεις μια σταθερή και μονογαμική σχέση και δεν είσαι απολύτως βέβαιη για την καλή υγεία τόσο του συντρόφου σου όσο και τη δική σου. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς πάντα και το προφυλακτικό. Πηγή vita.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X