Απιστία: 2 πράγματα που πρέπει πάντα να τσεκάρεις  thumbnail

Απιστία: 2 πράγματα που πρέπει πάντα να τσεκάρεις

Λάβετε υπόψη σας τις δυο παρακάτω ερωτήσεις:
- Πόσο σας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν είχατε σεξουαλικές εμπειρίες, με αρκετούς ανθρώπους, και σκοπεύετε να παντρευτείτε;
- Πόσο σας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία να κάνετε σεξ με κάποιον άλλο εκτός από το σύντροφό σας για την υπόλοιπη ζωή σας, μόλις παντρευτείτε;
Παρατηρείστε ότι αυτές οι δύο ερωτήσεις δεν είναι όμοιες Η έχει να κάνει με το παρελθόν και η άλλη με το μέλλον. Η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με το αν έχετε σεξουαλική εμπειρία, αλλά και πώς αξιολογείτε αυτή τη συγκυρία σε σύγκριση μ’ αυτό που βιώνετε με τον τωρινό σας σύντροφο. Όσο καλύτερα νιώθετε για την τωρινή σας σχέση, τόσο πιο εύκολο είναι να μην αναπολείτε προηγούμενες εμπειρίες με παλιούς συντρόφους.
Η δεύτερη ερώτηση είναι πιο δύσκολο ν’ απαντηθεί – αν και είναι η βάση του γάμου. Η απάντησή σας θα εξαρτηθεί λιγότερο από την ποσότητα και την ποικιλία της σεξουαλικής εμπειρίας που είχατε μέχρι τώρα, και περισσότερο από το ποιός είστε από πλευράς σεξουαλικότητας. Οι περισσότεροι από μας ενοχλούμαστε έστω και λίγο, με το να εγκαταλείψουμε την ιδέα για μια νέα ερωτική περιπέτεια, για όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Είναι απέραντος ο χρόνος, και πολλές οι ευκαιρίες που θα μας δοθούν αλλά αν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα το κάνουμε, το κάνουμε, και τα καταφέρνουμε.
Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να το φανταστούν ότι θα εγκαταλείψουν αυτή την ιδέα για πάντα. Ξέρουν ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, όσο πλούσια σεξουαλική εμπειρία και να έχουν, ή όσους συντρόφους και ν’ αλλάξουν.
Ο Πρέσκοτ ένας ασθενής μου είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Είναι όμορφος και επιτυχημένος. Αλλά πέρα απ’ αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος, πολύ ζεστός και γλυκός άντρας.
Ο Πρέσκοτ θα ήταν ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας μόνο που γνωρίζει, και πάντα το γνώριζε, ότι δεν θα μπορούσε να μείνει πιστός σε μία σύντροφο. Δεν είναι ότι δεν είχε αρκετή σεξουαλική εμπειρία. Από τα είκοσι του άρχισε να έχει πολλές ερωτικές σχέσεις. Ο Πρέσκοτ φτάνει στα πενήντα και ακόμα έτσι είναι.
Εδώ και πολύ καιρό ο Πρέσκοτ συνειδητοποίησε ότι μοιάζει πολύ στον πατέρα του. Ήξερε ότι ο πατέρας του είχε ραγίσει την καρδιά της μητέρας του πολλές φορές, με τις ασταμάτητες απιστίες του. Και γνώριζε, βαθιά μες στην ψυχή του, ότι δεν θα κατάφερνε να παραμείνει πιο πιστός απ’ τον πατέρα του, αν παντρευόταν. Έτσι, από πολύ νωρίς είχε αποφασίσει ότι δεν θα ραγίσει την καρδιά καμιάς γυναίκας, όπως ο πατέρας του. Η λύση ήταν φανερή: Δεν θα παντρευόταν ποτέ. Ο Πρέσκοτ δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος μ’ αυτή τη λύση. Ευχόταν να μπορούσε να παντρευτεί και ν’ αποκτήσει παιδιά. Αλλά είναι σίγουρος πως επειδή “αυτό είναι σκαρί του” και δεν μπορεί ν’ αλλάξει, ο γάμος του θα ήταν καταστροφικός, και γι’ αυτόν, αλλά και για τη γυναίκα.
Εσείς μου φαίνεστε πιο έτοιμοι για γάμο απ’ τον Πρέσκοτ αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το κείμενο. Αξίζει, όμως, να αναλογιστείτε πόσο έτοιμοι είστε για μια μονογαμική σχέση πόσο έτοιμοι είστε να εγκαταλείψετε την ιδέα, ότι μετά το γάμο θα μπορείτε να έχετε ερωτική επαφή και μ’ άλλους ανθρώπους.
Κείμενο του ψυχολόγου συμβούλου σχέσεων Sam Hamburg

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X