Ψητά αχλάδια με κρασί και cranberries thumbnail

Ψητά αχλάδια με κρασί και cranberries


Συστατικά




  • 4 μεγάλα, ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα κομμένα στη μέση κατά μήκος αλλά με το κοτσάνι στη θέση τους όσο μπορούμε

  • 250 γρ. cranberries ή φράουλες (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια

  • 3 κ.σ. μέλι

  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί

  • λίγες σταγόνες κόκκινo χρώμα μαγειρικής

  • φυλλαράκια δυόσμου, για διακόσμηση


 


Μέθοδος Εκτέλεσης


 



  • Καθαρίζουμε το σκληρό κεντρικό τμήμα και τους σπόρους από το αχλάδι με ένα μαχαίρι ή με ένα  κουτάλι του γλυκού. Αν θέλουμε κόβουμε και ένα μικρό τμήμα του κάτω μέρους του αχλαδιού για να στέκεται καλύτερα μέσα στο ταψί.

  • Ψιλοκόβουμε 2 κ.σ. από τα κόκκινα φρούτα και τα αναμειγνύουμε μαζί με τα καρύδια και 1 κ.σ. μέλι. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα αχλάδια που τα έχουμε βάλει σε ένα μικρό ταψάκι.

  • Βάζουμε τα υπόλοιπα φρούτα, το μέλι, το κρασί και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε , σε μια κατσαρολίτσα και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά.

  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδια προσεκτικά να μην αδειάσουμε το μείγμα των ξηρών καρπών.

  • Σκεπάζουμε το ταψάκι ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ραντίζοντας τα αχλάδια με το ζουμάκι 3 ή 4 φορές. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και διακοσμούμε με κλωνάρια μέντας.




 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X