Ποικιλία κρεατικών στον φούρνο.

<div><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></div>
<div>
<ul>
<li>600 γρ. μοσχάρι (μπριζόλα) </li>
<li>600 γρ. χοιρινό (λαιμό ή κόντρα χοιρινή)</li>
<li>3 μπουτάκια κοτόπουλου</li>
<li>1 κρεμμύδι</li>
<li>2 πράσα (το άσπρο μέρος)</li>
<li>1 πράσινη πιπεριά</li>
<li>1 πιπεριά Φλωρίνης</li>
<li>1 πατάτα </li>
<li>3 καρότα</li>
<li>4 σκελ. σκόρδο</li>
<li>½ σελινόριζα</li>
<li>10 σύκα κύμης Ryzovoli</li>
<li> 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι</li>
<li>1 φλ. κόκκινο κρασί</li>
<li>1 φλ. ντομάτα πελτέ</li>
<li>1 ματσ. μαϊντανό</li>
<li>½ κ.σ. ρίγανη</li>
<li>½ κ.σ. θρούμπι</li>
<li>Ελαιόλαδο</li>
<li>Αλάτι-πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<div> </div>
<div><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></div>
<div>Κόβουμε το μοσχάρι, το χοιρινό και τα μπουτάκια κοτόπουλου σε κομμμάτια, χωρίς τα κόκκαλα. </div>
<div>Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί, βάζουμε τα κρέατα και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θρούμπι. </div>
<div>Κόβουμε και προσθέτουμε στο ταψί με τα κρέατα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τα πράσα, τα σκόρδα (χωρίς το εσωτερικό τους) και τη σελινόριζα. </div>
<div>Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε την πατάτα, κομμένη σε κύβους, το κεφαλοτύρι, κομμένο σε κομμάτια, και τα σύκα. </div>
<div>Διαλύουμε τον πελτέ με νερό, περιχύνουμε το φαγητό και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί.</div>
<div>Ψήνουμε στη γάστρα ή σε ταψί καλυμένο με αλουμινόχαρτο, στους 200 βαθμούς, για 3 ώρες. </div>
<div>Σερβίρουμε την ποικιλία κρεατικών με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με ψιλοκομμμένο μαϊντανό.</div>
<div>chefonair.gr</div>

Σχετικά άρθρα