«Μύθος» ότι καίμε πολλές θερμίδες κάνοντας σεξ;

Πολλά γράφονται και ακούγονται για το πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του σεξ. Ολόκληροι… μύθοι έχουν χτιστεί πάνω σε αυτό.

Όμως, ποια είναι η αλήθεια σχετικά με το κατά πόσο το σεξ μας αδυνατίζει τελικά;

Γράφει ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Θεόδωρος Παλλαντζάς

Μια δημοσίευση αναιρεί μια για πάντα τον… μύθο που θέλει τη σεξουαλική πράξη να ευθύνεται για την απώλεια μέχρι και 300 θερμίδων, καθώς και άλλους «μύθους» που σχετίζονται με την άσκηση και τη διατροφή. Αν και ήταν αρκετά ελκυστική η πεποίθηση ότι με μια σεξουαλική επαφή μπορεί κανείς να κάψει τόσες θερμίδες, η αλήθεια βρέθηκε να είναι πολύ διαφορετική.

Καίμε μόνο 21 θερμίδες!

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι  ο μέσος άνθρωπος καίει κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης, η οποία βρέθηκε μάλιστα να διαρκεί μόλις 6 λεπτά, 21 θερμίδες. Η απώλεια ενέργειας δηλαδή κατά τη σεξουαλική πράξη μέσης διάρκειας, ισοδυναμεί με την απώλεια ενέργειας που έχει κανείς αν περπατήσει γρήγορα για 6 λεπτά.

Στη δημοσίευση τους μάλιστα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτές οι λανθασμένες υποθέσεις έχουν μερίδιο ευθύνης στην έξαρση της παχυσαρκίας που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των άλλων υποθέσεων που εξετάστηκαν ήταν το κατά πόσο η λήψη πρωινού ή τα ενδιάμεσα μικρογεύματα επηρεάζουν την πρόσληψη βάρους.

Η σημασία του πρωινού

Διευκρινίστηκε ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους ανάλογα με το αν τα άτομα έχουν συνηθίσει ή όχι να παραλείπουν το πρωινό.  Τα ενδιάμεσα μικρογεύματα δεν ενθαρρύνουν την πρόσληψη βάρους.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν πως τα επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα είναι αυτά που πρέπει να προάγονται από τους επαγγελματίες υγείας αρχικά και στη συνέχεια από την κοινή γνώμη. Με αυτό τον τρόπο δεν θα διατηρούνται «μύθοι» που βασίζονται σε ανυπόστατες υποθέσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευεξία.

Θεόδωρος Παλλαντζάς
Χειρουργός
Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
www.andrologia.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί «πρέπει» να κάνετε στοματικό σεξ; Οφέλη και για τους δύο!

Τα 4 πιο συχνά σεξουαλικά όνειρα και η ερμηνεία τους!

Σχετικά άρθρα