Μίνι κεμπάπ με σουσάμι, ταχίνι και ντιπ γιαουρτιού

<div class="make-recipe">
<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<p> </p>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><strong>Για τα κεμπάπ</strong><br />½ κιλό κιμά<br />1 παξιμάδι κρίθινο ή 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο<br />1 ή 2 κ.σ. ταχίνι<br />½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο<br />2 κ.σ. σουσάμι<br />1/4 κ.γλ. κανέλλα<br />1/4 κ.γλ. κύμινο<br />Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο</p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong><br />μαϊντανός ψιλοκομμένος<br />ντομάτα ψιλοκομμένη<br />μίνι αραβικές πίτες</p>
<p><strong>Για το ντιπ γιαουρτιού</strong><br />250 ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά<br />1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό<br />1/2 κ.γλ. κύμινο<br />αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.</li>
</ul>
<p>1. Μουλιάζουμε το παξιμάδι ή το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.<br />2. Στραγγίζουμε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά με τον κιμά και όλα τα υλικά να γίνει ομογενής.<br />3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.<br />4. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και περνάμε στα καλαμάκια.<br />5. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.<br />6. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.</p>
<p> </p>
<p><strong>Για το ντιπ</strong><br />Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.</p>
<p>Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
<div class="tip">
<h3 class="label">Tips</h3>
<div class="text">
<div class="field field-name-field-recipe-tip field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">Για να μην σας καούν τα καλαμάκια, μπορείτε να τα μουλιάσετε εκ των προτέρων σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Διαφορετικά καλύψτε τις κάτω άκρες τους με αλουμινόχαρτο.</div>
<div class="field-item even"> </div>
</div>
<div class="field-item even"> </div>
<div class="field-item even">Πηγή: gourmed</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα