Μην πετάξεις την χωριάτικη της προηγούμενης μέρας απλά… μαγείρεψε την!

<p>Ποιός ο λόγος να πετάξεις τη χωριάτικη που περίσεψε από την προηγούμενη; Μα δεν τρώγεται, θα μου πεις, και θα συμφωνήσω μαζί σου. Μπορείς, όμως, να την προσθέσεις σε οποιοδήποτε λαδερό, στα φασολάκια, τις μπάμιες, το μπριαμ, τον κιμά του μουσακά, αφού πρώτα της αφαιρέσεις τα αγγουράκια. Μπορείς, όμως, να τη μεταποιήσεις σε μια από τις πιο νόστιμες ομελέτες.</p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<p>1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τη φλούδα της</p>
<p>1 μικρό κρεμμύδι</p>
<p>1 πιπεριά</p>
<p>1 κ.γ. κάπαρη</p>
<p>1 κ.γ. ρίγανη</p>
<p>φέτα σπασμένη</p>
<p>½ φλ. ελαιόλαδο</p>
<p>6 αβγά</p>
<p>αλάτι-πιπέρι</p>
<p>λίγο φρέσκο βασιλικό ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα</p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε τη χωριάτικη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαραθεί η πιπεριά.</p>
<p>Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στη χωριάτικη.</p>
<p>Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Μ’αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη. Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του. Μόλις στερεοποιηθεί από πάνω το αβγό ίσα-ίσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον μαϊντανό για άρωμα και φρεσκάδα ή με φρέσκια αλλά και με ξερή ρίγανη!</p>
<p> </p>
<p>*Τρώγεται ωραιότατα και κρύα γι'αυτό κι εγώ την παίρνω μαζί μου, ιδανικό σνακ για το γραφείο.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: pirouni.gr</p>

Σχετικά άρθρα