Πανεύκολη κρέμα καραμελέ!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><strong>Για την κρέμα</strong></p>
<p>6 αυγά</p>
<p>1 λίτρο γάλα</p>
<p>7 κουταλιές σούπας ζάχαρη</p>
<p>2 λοβούς φρέσκια βανίλια</p>
<p> </p>
<p><strong>Για την καραμέλα</strong></p>
<p>10 κουταλιές ζάχαρη</p>
<p>1 κουταλιά νερό</p>
<p>1 κουταλιά χυμό λεμόνι</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη της καραμέλας το νερό και το λεμόνι .</p>
<p>Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα ανοιχτόχρωμη.</p>
<p>Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα στην φόρμα με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί είναι εξαιρετικά καυτή.</p>
<p>Γυρίζουμε την φόρμα γύρω γύρω να απλωθεί η καραμέλα και την αφήνουμε να κρυώσει.</p>
<p>Ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τις βανίλιες και την ζάχαρη και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.</p>
<p>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μπλέντερ τα αυγά.</p>
<p>Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο από το γάλα και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.</p>
<p>Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μερικές φορές και στο τέλος ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα αυγά μέσα στο γάλα ανακατεύοντας καλά.</p>
<p>Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα με την καραμέλα που έχει σταθεροποιηθεί.</p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.</p>
<p>Σε ένα ταψί βάζουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να καλύψει το 1/3 της φόρμας.</p>
<p>Βάζουμε προσεκτικά, για να μην χυθούν τα νερά, το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.</p>
<p>Βγάζουμε την φόρμα από το ταψί με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.</p>
<p>Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες για να λιώσει και η καραμέλα.</p>
<p>Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε την φόρμα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και με ένα μαχαίρι η με τα δάκτυλά μας ξεκολλάμε το γύρω γύρω της επάνω μεριάς.</p>
<p>Αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη βαθιά πιατέλα για να μην χάσουμε την πολυπόθητη καραμέλα !!!</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gourmed.gr/">http://www.gourmed.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα