Έχω διαταραχές στον κύκλο μου. Τι μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Η ΡΙΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο κύκλος τους ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα ή νωρίτερα από ότι θα περίμεναν κανονικά.

Έχω διαταραχές στον κύκλο μου. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας κανω μια ερώτηση πρώτου παω σε γιατρό κ μιας κ δεν βρίσκω καμια απάντηση στο ιντερνετ για το θεμα μου. Ειμαι 28 χρόνων. Κ ενώ η περίοδος μου κρατούσε κανονικά 4 μερες, εδω κ 6 μήνες περίπου, μου κρατάει το πολυ τρεις. Αδιαθέτησα τη παρασκευη έβγαλα λιγο αίμα το Σάββατο καθόλου σήμερα λίγες σταγόνες καφε. Γενικά έχω παρατηρήσει οτι δεν έχω ροη κανονική, δεν μου κατεβαίνει το αίμα δηλ. Ξέρετε μήπως τι μπορει να συμβαίνει; Σας ευχαριστώ για το χρονο σας.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. 
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά σε νέες κοπέλες να μην είναι τελείως σταθερός ο κύκλος τους ή να έχουν μία στο τόσο μία περίοδο που έρχεται λίγο αργότερα ή νωρίτερα από ότι θα περίμεναν κανονικά. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να παρακολουθείτε την περίοδό σας και αν συνεχίσει να έχει αυτές τις ανωμαλίες, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, εφόσον επιμένουν οι ανωμαλίες στην περίοδο μίας γυναίκας χρειάζεται να γίνει ένας συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο. Ο έλεγχος αυτός πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει τη λήψη ενός πλήρους ιστορικού της γυναίκας, μία λεπτομερή κλινική εξέταση, τεστ-παπ αν δεν έχει γίνει πρόσφατα και εφόσον το συστήσει ο γυναικολόγος σας πιθανόν να χρειαστεί ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις κυρίως ορμονικές (π.χ. γυναικολογικών ορμονών και θυρεοειδούς).[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X