Πίτα με γλυκοκολοκύθα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p><strong>Για τη βάση</strong><br />-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />-½ κουτ. γλυκού αλάτι<br />-125 γρ. βούτυρο<br />-1/3 φλιτζανιού νερό κρύο<br /><strong>Για τη γέμιση</strong><br />-1½ φλιτζάνι κολοκύθα βρασμένη και καλά λιωμένη με το πιρούνι<br />-½ κουτ. γλυκού κανέλα, ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο<br />-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο<br />-200 γρ. ζάχαρη μαύρη<br />-1½ φλιτζάνι γάλα<br />-2 αβγά χτυπημένα<br />-½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%<br />-βούτυρο για το ταψί</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Ετοιμάζουμε τη βάση της πίτας:</strong> Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι και μετά το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο. Ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και τη στρώνουμε στο ταψί φροντίζοντας να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα ξεπερνώντας λίγο το χείλος του.<br />Τοποθετούμε τη λιωμένη κολοκύθα και όλα τα μπαχαρικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε σε μίξερ και χτυπάμε αργά για 3 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τη ζύμη και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε με σαντιγί.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα