Super υγρή σοκολατόπιτα

<div class="recipe">
<div class="rr_ingredients">
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα σπορέλαιο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ξύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα φουντούκια τριμμένα (προαιρετικά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη της επιλογής σας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού αλάτι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Γλάσο</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">125 γρ κουβερτούρα της επιλογής σας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">125 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Σιρόπι</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας κακάο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά υλικά.  </span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί με ένα αβγογδάρτη και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί 26 εκ λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, στη μεσαία σκάλα για περίπου 30 λεπτά έως το μαχαίρι να βγαίνει <strong>σχεδόν</strong> στεγνό από μέσα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι (και τα δύο ζεστά).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τέλος, καλύπτουμε με το γλάσο.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>
</div>
<div class="divider"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">Μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη αντικαθιστώντας το γάλα με γάλα αμυγδάλου.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κουβερτούρα κλασική είτε γάλακτος. Επίσης μπορείτε να βάλετε σταγόνες λευκής σοκολάτας στο μείγμα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε…</span></li>
</ul>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα