Profiterole express

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πακέτο κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> Για την άσπρη κρέμα</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 ml. γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κ.σ. κορν φλάουρ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρ. λευκή σοκολάτα</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"> Για την κρέμα σοκολάτας</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">700 ml. γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5 κ.σ. κορν φλάουρ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρ. κουβερτούρα</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για την λευκή κρέμα, βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα, αφού κρατήσουμε στην άκρη μια κούπα, με τη ζάχαρη.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Επειτα το αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε αρκετα να λιώσει και να ενσωματωθεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε λίγη από την κρέμα σέ ένα μεγάλο μπολ.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα κρουασάν στη μεση και τα ρίχνουμε πανω στην κρέμα. Ρίχνουμε από πάνω και την υπολοιπη κρέμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα, αφού κρατήσουμε και πάλι στην άκρη μία κούπα, με τη ζάχαρη και το κακάο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τη λευκή.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στολίζουμε τα προφιτερόλ μας με ό,τι μας αρέσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και να κρυώσει καλά.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα