Πάστα Φλώρα νηστίσιμη

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. μαργαρίνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλ. στέβια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 βανίλιες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για την πάστα φλώρα νηστίσιμη, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. </span><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε. Παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. </span><span style="font-size: small;">Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου. </span><span style="font-size: small;">Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα